Nexon'dan yatırım hamlesi

Oyun yayıncıları için yapmış olduğu yatırımları aralıksız olarak sürdüren Japonya ile beraber Güney Kore'de merkezi bulunan oyun yayıncılarından Nexon şirketi; Bandai Namco şirketinin yanı sıra Konami şirketi ile birlikte Sega şirketi ve Hasbro şirketi gibi çok büyük oyun firmalarına 800 milyon dolar tutarının üstünde yatırım yapacak olduğunu ve daha çoğunun da geleceğini duyurmuş oldu.

Nexon'dan yatırım hamlesi


Oyun yayıncıları için yapmış olduğu yatırımları aralıksız olarak sürdüren Japonya ile beraber Güney Kore'de merkezi bulunan oyun yayıncılarından Nexon şirketi; Bandai Namco şirketinin yanı sıra Konami şirketi ile birlikte Sega şirketi ve Hasbro şirketi gibi çok büyük oyun firmalarına 800 milyon dolar tutarının üstünde yatırım yapacak olduğunu ve daha çoğunun da geleceğini duyurmuş oldu. Esporu desteklemekte olan turnuvalarıyla bilinirlik elde eden yayıncılar için bu yatırım aslında çok büyük  bir öneme de  sahip.

Nexon şirketi, video oyunlarıyla alakalı endüstrinin üstündeki mali gücünü güçlendirme maksadıyla daha çok çevrimiçi oyun firmasına yatırım yapmayı planlamakta olduğunu da ifade etti.. PC ile birlikte mobil oyunlar konusunda uzman hale gelmiş Japonya ile birlikte Güney Kore'de merkezi bulunan oyun firmalarından Nexon, 2020 senesi içerisinde Tencent şirketi ile birlikte NetEase şirketinin hemen sonrasında Kore'nin en büyük ve aynı zamanda Japonya haricinde Asya'nın üçüncü en büyük oyun firması olmayı da başarmış oldu. Yayıncılık firmasının en popüler durumda bulunan oyunu da Kore'de geliştirilmiş olan ve bugün halen hizmet verilmeye devam edilen MapleStory.

Nexon şirketi dün internet sayfasının üstünden SEGA şirketinin yanı sıra Bandai Namco şirketi ile birlikte  Konami şirketi ve Hasbro şirketine 874 milyon dolar tutarından çok yatırım yapmış olduğunu ifade eden resmi bir açıklamada bulundu. Nexon şirketi 2020 senesi içerisinde eğlence sektörüne yönelik  olarak 1,5 milyar dolar tutarında bir yatırım yapacak olduğunu da resmen duyurmuştu. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.