Poker şampiyonları yapay zeka tarafından yenildi

Facebook platformu tarafından geliştirilmiş olan Pluribus, Texas Hold’em isimli oyunun profesyonel oyuncularını alt etmeyi başarmış ilk yapay zeka olarak öne çıktı.

Poker şampiyonları yapay zeka tarafından yenildi


Facebook platformu tarafından geliştirilmiş olan Pluribus, Texas Hold’em isimli oyunun profesyonel oyuncularını alt etmeyi başarmış ilk yapay zeka olarak öne çıktı. Poker oyunu, bazı zamanlarda yapay zekaların performanslarını test edebilmek maksadıyla kullanılmakta.

Pluribus iismli yapay zeka, poker oynayıp 1 milyon dolar tutarından fazla para kazanmış 15 tane insandan  çok daha iyi bir şekilde performans sergilemiş oldu. Bu  söz konusu profesyonellerin arasında, 2000 World Series of Poker şampiyonu olmayı başaran Chris Ferguson ile birlikte 4 defa World Poker Tour’u kazanmayı başaran Darren Elias benzerindeki isimler yer alıyor.

Facebook platformu ise, Pluribus isimli yapay zekanın bir test esnasında arka arkaya 2 tane insandan  daha fazlasını alt etmeyi başarmış ilk yapay zeka olarak öne çıktığını ifade ediyor. Araştırmacılara bakılacak olursa Pluribus isimli yapay zekanın insan performansını geçmiş olması, 20 saat benzerindeki çok kısa bir zamanlık antrenmanın sonucunda olmuştur.

CS: GO ile birlikte Dota II ve de  Starcraft II benzerindeki oyunlara özel olarak geliştirilmiş yapay zekalar gibi Pluribus isimli yapay zeka da kendisine karşı maçlar oynayıp özel antrenman yapmaya devam ediyor. Böylelikle yapmış olduğu 20 saatlik antrenmanın sonrasında ise daha öncesinde ifade ettiğimiz gibi işinin en iyisi  hale gelen insanların performanslarını ardında bırakabilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.