Tasarımcısını bile pişman ettiler

Tasarlanmış olan deneyimle birlikte kullanıcıların deneyimi sürekli olarak birbirini tutacak diye bir şey yok.

Tasarımcısını bile pişman ettiler


Tasarlanmış olan deneyimle birlikte kullanıcıların deneyimi sürekli olarak birbirini tutacak diye bir şey yok. Misal olarak ülkemiz içerisinde hiç kimse parka gittiği zaman köşeleri dönüp ilerlemez, herkes çimlerin üzerine basarak çapraz bir şekilde geçmeyi tercih etmektedir. Çimlere basılıyor olması çok iyi bir şey de değildir fakat sonuca bakılacak olursa kullanıcı deneyimi, ne orada yer alan çimler ne ise rdaki kaldırım amacıyla tasarım yapılmış deneyime hiç bir şekilde uymamıştır. 

Benzeyen bir durum ise, Twitter platformunun en temel özellikleri arasında yer alan retweet isimli özellik için de geçerli. İlk esnada, acil durumlar olduğu zaman ve önemli bir takım olaylar gerçekleştiği zaman anlık bir şekilde paylaşılabilmesi amacıyla bu söz konusu özelliği geliştirmiş olan Wetherell, söz konusu bu özelliğin şu zamanlardaki kullanım biçiminden hiç bir şekilde memnun değil. 

Wetherell açıklaması içerisinde; ''Dolu durumda bulunan bir  tane silahı 4 yaşında olan çocuklara vermiş gibi hissetmekteyim'' ifadelerine yer verdi. İlk önceleri tasarım maksadına uygun bir şekilde kullanılmakta olan bu özellik, Facebook  benzerindeki diğer rakiplerinin de buna benzeyen araçlar geliştirmeye başlamasıyla beraber değişik kullanılmaya başlanmış bir durumda. Wetherell,  yapmış olduğu bu özelliğin olumsuz  bir şekilde kullanımının bu dönemler içerisinde ortaya çıkmaya başlamış olduğunu düşünmekte. Ona bakılır ise bundan böyle insanların saygınlığına yönelik olarak saldırılar, retweet isimli butonu kullanıp anlık bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. 

Buton kötü maksatlarla kullanılmaya başlandığı zaman, insanların görüntülere tepki verebilecek olduklarından çok daha hızlı bir şekilde yayılmaya başlamış durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.