Tekrardan para karşılığında kullanıcı verisi toplamaya başlamış durumda

Sosyal medya devleri arasında yer alan Facebook platformu, son dönemler içerisinde çok fazla kan kaybetmişti.

Tekrardan para karşılığında kullanıcı verisi toplamaya başlamış durumda


Sosyal medya devleri arasında yer alan Facebook platformu, son dönemler içerisinde çok fazla kan kaybetmişti. Şirket ocak ayı içerisinde bir uygulama geliştirmeye başlamış ve gençler için, mobil veri kullanma verilerini edinebilmek amacıyla para ödemesi yapmaya başlamıştı. Gelmiş olan tepkiler üstüne ise bu program sona erdirilmişti.

Şimdi ise çok daha yeni bir uygulamayla birlikte veri toplamaya yeniden başlamayı planlamış olan Facebook platformu, verilerini açık bir şekilde  paylaşmayı kabul etmiş olan yetişkinlere para ödemesi yapacağı Study ismine sahip uygulamayı resmi bir şekilde duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri ve de  Hindistan içerisinde kullanılabilecek durumda bulunan uygulama, kişilerin izinlerini gerektiriyor olacak. Ödemeler  ise Paypal üstünden gerçekleştiriliyor olacak. Uygulama şu aşama içerisinde Android işletim sisteminde kullanılabiliyor durumda bulunacak.

Facebook platformu, yapmış olduğu açıklama içerisinde insanların pazar araştırmaları konusunda yer almış olduklarında bekledikleri şeylerin değişmiş olduğunu ifade ederek, bu  söz konusu beklentileri yakalayabilecek bir şeffaflığı bulunan sistem kullanacak olduklarını, tüm bilgileri gizli ve de  güvenli bir durumda tutacak olduklarını ifade ediyor. Diğer taraftan, Facebook’tan söz etmekteyiz. Ayda bir kesinlikle veri sızıntısı yaşamazlar ise gidip kontrol etmiş olduğumuz bir şirkettir sonuca bakılacak olursa.

Yeni çıkmış olan  uygulama, telefona yüklü durumdaki öteki uygulamaları, uygulamalar üzerinde harcanmakta olan zamanı, kullanıcının ülkesiyle birlikte cihaz ve de ağ ile alakalı bilgilerini, uygulama aktivitelerinin adlarını topluyor olacak.

Facebook platformu, söz konusu bu uygulamayla birlikte kullanıcı bilgileri ile birlikte fotoğraflarının hepsinin, bütün  şifrelerinin, ve medya içeriklerinin bilgilerini herhangi bir şekilde toplamayacak olduğunu ifade ediyor. Elde edilmiş olan bu veriler, şirketin ürünlerini iyileştirme konusunda kullanılıyor olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.