Turkcell'den büyük bir hata

Binlerce sayıdaki insanın resmi kayıtlara bakıldığı zaman Turkcell GSM abonesi şeklinde gözükmüş olması çok büyük bir şaşkınlık yaratmış durumda.

Turkcell'den büyük bir hata


Binlerce sayıdaki insanın resmi kayıtlara bakıldığı zaman Turkcell GSM abonesi şeklinde gözükmüş olması çok büyük bir şaşkınlık yaratmış durumda. Söz konusu bu olay ise, e-Devlet uygulamasının üstünden abonelikle alakalı sorgulama gerçekleştiren vatandaşların dikkatli olmasıyla ortaya çıkmış durumda. Vatandaşlar, Turkcell isimli GSM şirketinin internet servisi markalarından biri olan Superonline ile alakalı aboneliklerini e-Devlet üstünden sorguladıkları zaman, kendi isimlerine 15 Kasım tarihi içerisinde bir tane GSM aboneliği de oluşturulmuş olduğunun farkına vardılar.

Durumu öğrenebilmek ve şikayette bulunmak amacıyla adeta bir telefon yağmuruna tutulmuş olan Turkcell Müşteri Hizmetleri servisi tarafından ''Turkcell TV kullanılması amacıyla bir tanımlama gerçekleştirilmiş fakat bir fatura kesimi yapılmayacak'' şeklinde bir cevap geldi.

Olayın sosyal medya üzerinde paylaşılmasının sonrasında yalnızca Superonline abonesi olanların değil, daha önceden Turkcell GSM kullanan abonelerin yanı sıra hiç bir şekilde Turkcell kullanmamış durumda bulunanların da e-Devlet üstünde sanki ''Turkcell  şirketinin bir abonesiymiş'' gibi gösterilmiş oldukları da ortaya çıkmış durumda.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Turkcell şirketi de e-Devlet üstünde yer alan GSM aboneliği kayıtlarının yanlışlıkla oluşturulmuş olduğunu savundu. Firma, veri tabanları üzerinde yer almayan kimlik ile birlikte kişisel bilgilerin yasal bulunmayan bir biçimde, dışardan satın alınmamış olduğunun da altını çizmiş oldu.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.