Twitter platformundan büyük bir hesap silme hamlesi

Twitter platformu yalan  durumdaki haberlerin yayılmasını önleyebilmek maksadıyla direkt  bir şekilde İran hükümetine ait  veyahut  hükümete bağlı  bir durumda olan 5.000 taneye yakın hesabı tamamen kapattı.

Twitter platformundan büyük bir hesap silme hamlesi


Twitter platformu yalan  durumdaki haberlerin yayılmasını önleyebilmek maksadıyla direkt  bir şekilde İran hükümetine ait  veyahut  hükümete bağlı  bir durumda olan 5.000 taneye yakın hesabı tamamen kapattı. Twitter platformu, kapatılmış olan tüm hesapların İran menşeili  bir durumda olduğunu da açıkladı.

Twitter platformunun  site bütünlüğünden sorumlu başkanı Yoel Roth açıklamasında; ''Twitter platformunun aleni konuşmanın bütünlüğünü koruyabilme hususunda bir sorumluluğu bulunduğuna inanmaktayız. Bu sebepten dolayı da Twitter platformunu seçimler gibi öteki politik işlere alet etmeye başlayan yabancı ya da devlet destekli bir takım oluşumlarla alakalı gereğinin yapılmasını düşünmekteyiz'' ifadeleri ile bir açıklama gerçekleştirdi.

İlk etap içerisinde Twitter platformu, toplam olarak 4.779  tane sayfayı silmiş oldu ve bunlardan en az 1.666 adeti İran menşeili bir durumdaydı. Öte yandan, söz konusu bu hesapların toplam olarak atmış olduğu tweetlerinin sayısı yaklaşık bir şekilde 2 milyon tane seviyelerindeydi.

Hesaplar ise, İran hükümetinin yanlısı durumundaki küresel haber paylaşımı içerisinde yer almaktalardı. Twitter öte yandan, platformun böyle manipüle ediliyor olmasının Twitter üzerinde yer alan kurallarının ihlal edilmiş olduğuna vurgu yaptı.


İkinci etap içerisinde Twitter platformu, 248 tane daha hesap daha kapatmış olduğu ve 3. etap içerisinde 2.865 tane hesabı silmiş oldu. 3. etap içerisinde silinmiş olan bu hesaplar İran’da yer alan veyahut dünyanın genelindeki siyasi konuşmalara müdahil olabilmek amacıyla açılmış sahte kimliklerden oluşmaktaydı. Twitter platformu, 2016 senesinde gerçekleşen Amerika Birleşik Devletleri'nin seçimlerimden bu yana düzenli bir şekilde bu türdeki hesapları silmekte olduğunu da açıkladı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.