UBER'e bir darbe de Londra'dan

Uber isimli popüler durumdaki uygulama, istanbul ilini kaybettikten sonra Londra içerisinde yer alan ruhsatını da kaybetmiş oldu.

UBER'e bir darbe de Londra'dan


Uber isimli popüler durumdaki uygulama, istanbul ilini kaybettikten sonra Londra içerisinde yer alan ruhsatını da kaybetmiş oldu. Sigortasız bir şekilde ve ehliyetsiz  bir durumdaki sürücülerin araç kullanmakta olduğunun ortaya çıkartılmasının sonrasında bahsi geçen firma, Londra içerisinde yer alan taşımacılık  ile alakalı lisansını yitirmiş oldu.

İngiliz medyası içerisinde açık bir şekilde yer almış bulunan haberlere bakılırsa, firmanın 3 hafta içerisinde yasal bir şekilde karara itiraz etme konusunda bir hakkı yer alıyor. İtiraz işlemi tamamen sonuçlanana kadarki süre içerisinde Uber uygulaması kullanılarak yolculuk yapılabiliyor olacak.

Londra bölgesinden sorumlu bir durumda bulunan Uber uygulamasının bölge yöneticilerinden biri olan Jamie Heywood yapmış olduğu özel bir açıklama içerisinde ruhsatı yenilememeyle alakalı kararın olağanüstü bulunduğunu ve fazlasıyla yanlış bir karar olduğunu açık bir şekilde ifade etti. Karara hızlı bir şekilde itirazda bulunacaklarını da ilave etti. Londra içerisinde tam tamına 3,5 milyon tane Uber kullanıcısıyla beraber 45.000 tane de Uber uygulamasını kullanan sürücünün yer aldığı bilgisini de vermiş oldu.

Uber Türkiye içerisinde sarı taksi şoförleri ile çok sorunlar yaşamış ve mahkemelik olmuştu. Daha sonrasında ise İstanbul içerisinde tamamen yasaklanmıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.