Uzmanlardan WhatsApp konusunda uyarı geldi

Son zamanlarda ortaya atılmış olan WhatsApp platformu üzerinde yeni sene virüsü bulunduğu aslında ne denli bir aldatmaca olarak öne çıksa da, uzmanlar özel günler içerisinde WhatsApp benzerindeki uygulamalara karşı dikkatli bir durumda bulunmasının gerekli olduğunu belirtti.

Uzmanlardan WhatsApp konusunda uyarı geldi


Son zamanlarda ortaya atılmış olan WhatsApp platformu üzerinde yeni sene virüsü bulunduğu aslında ne denli bir aldatmaca olarak öne çıksa da, uzmanlar özel günler içerisinde WhatsApp benzerindeki uygulamalara karşı dikkatli bir durumda bulunmasının gerekli olduğunu belirtti. Buna bakılırsa yeni senede sevgililer günü içerisinde, bayramlarda yollanan ve ilk bakıldığı zaman bir kutlama mesajı şeklinde görünmekte olan linklerin virüs olması mümkün.

Gizchina.com portalı üzerinde yer alan habere bakılırsa, basit yeni seneyi kutlama mesajı gibi gelmiş olan virüs, bilmeden tıklamış olan kişiyi zararlı bir siteye götürmekte. Zararlı bir durumdaki siteye giriş gerçekleştirildikten hemen sonra hackerler, kullananların akıllı telefon ya da bilgisayarı üzerinde yer alan kişisel bilgisine ulaşmakta.

Bunla birlikte rahatsız edecek reklamlar, kişisel veri isteklerinin yanı sıra bir takım servislere üyelik teklifleri de devamlı olarak kullanıcının karşısına çıkmaya başlamakta. 'Yeni sene virüsü' fazlasıyla kolay bir aldatmaca olsa bile WhatsApp adlı platformun en popüler mesajlaşma uygulamalarından bir tanesi olmasından dolayı bu çeşitteki virüslerin bu uygulama üstünden yayılması daha basit bir duruma gelmiş oluyor.

Uzman kişiler, dikkatli durumda bulunmayı ve atılan kutlama mesajlarına tıklayarak bağlantıları hiç bir şekilde takip etmemeyi, hatta bilinmemekte olan kaynaktan gönderilen bütün mesajları  da engellemeyi tavsiye etmektedir.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.