Veri transferi projesine apple şirketi de katılmış durumda 

Veri Transferi Projesi, geçmiş olduğumuz yıl içerisinde resmi bir şekilde başlatılmış oldu ve Google şirketi ile birlikte Twitter şirketi ve  Facebook şirketi benzerindeki büyük devler de bu projeye katıldı.

Veri transferi projesine apple şirketi de katılmış durumda 


Veri Transferi Projesi, geçmiş olduğumuz yıl içerisinde resmi bir şekilde başlatılmış oldu ve Google şirketi ile birlikte Twitter şirketi ve  Facebook şirketi benzerindeki büyük devler de bu projeye katıldı. Bu söz konusu proje, aslına bakılır ise basit bir şekilde verilerin internet ortamı içerisinde basit ve özgür bir biçimde transfer edilebilecek olmasına yarar sağlayan yeni araçlar geliştirilmesini sağlamak amacıyla açık kaynak kodlu bir girişim şeklinde açıklanmakta.

Örneklemek gerekir ise bu proje içerisine Google şirketi ile Facebook şirketinin üye olarak katılması demek, Facebook üzerinde yer alan bir tane fotoğrafınızı indirme yapmaya gerek bile duymadan Google Fotoğraflar üzerinde yedekleyebilecek olmanız anlamına gelmekte. Farklı bir örnek ile açıklamak gerekir ise Google Drive üzerinde yer alan dosyalarınızı One Drive isimli platforma taşıma konusunda bir isteğiniz olursa, Google Drive üzerinde yer alan dosyalarınızı indirerek yeniden One Drive üzerine yüklemeniz gerekli. Veri Transferi Projesi de bu söz konusu işi sizin açınızdan basitleştirip verileri indirmeye gerek olmadan bir platformdan öteki platforma taşımanız için yardımcı olmakta.

Açık kaynak kodlu olarak gelecek bu proje, şu an içerisinde halen gelişim aşamalarında bulunduğundan dolayı kullanıcılara tamamı ile açılmış bir durumda değil. Görüntü ile birlikte daha pek çok verinin aktarımı benzerindeki işlere imza atacak olduğundan dolayı söz konusu bu projenin dışarıya herhangi bir biçimde veri sızdırmasının komple engellenebilmesi amacıyla uğraşılmaya devam edilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.