Çinde dondurmalarda Covid-19 tespit edildi

Bütün bir dünyayı etkisinin altına almış olan koronavirüs salgınıyla alakalı olarak herkesi korkutan bir gelişme yaşanmış durumda.

Çinde dondurmalarda Covid-19 tespit edildi


Bütün bir dünyayı etkisinin altına almış olan koronavirüs salgınıyla alakalı olarak herkesi korkutan bir gelişme yaşanmış durumda. Çin içerisinde, Tianjin Daqiaodao Food Co. şirketinin üretmiş olduğu dondurmalar üzerinden alındığı açıklanan üç tane farklı numune içerisinde Covid-19 tespit edilmiş oldu. Bütün ürünlere el koyulmuş durumdayken, yetkili isimler de virüsün dondurmalara tam olarak nasıl bulaşmış olduğunu tespit etme amacıyla bir çalışma başlatmış oldu.

Çin'de yer alan Tianjin kenti içerisinde dondurmalardan alınmış olan üç tane farklı numune içerisinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edilmiş olduğu açıklandı. Tianjin Daqiaodao Food Co. şirketinin üretmiş olduğu bu dondurmalardan alındığı açıklanan örnekler, Salı günü ile birlikte ve Çarşamba gününde kontrol yapılması amacıyla belediyenin hastalık kontrol merkezine yollanmıştı.

Yapılmış olan incelemeler sonrasında söz konusu bu dondurma örnekleri içerisinde Covid-19 tespit edilmiş oldu. Bütün ürünlere el koyulmuş durumdayken, firmanın 1.662 tane personeli de karantina altına alınıp nükleik asit testlerine tabi tutulmuş oldu. Öte yandan, dondurmalardan 1.812 tanesinin ise öteki kentlere dağıtılmış olduğu ifade edildi. Yetkili isimler, virüsün nasıl bulaşmış olduğunu tespit edebilmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor..

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.