Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklaması korkuttu

Çin'de yer alan Wuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve kısa zamanda bütün dünyayı etkisinin altına almış olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgından dolayı dünyanın tamamında 288.000 taneden fazla insan yaşamını yitirdi, 4 milyon 290.000 taneden çok kişi de ölümcül salgına yakalanmış oldu.

Dünya Sağlık Örgütü'nün açıklaması korkuttu


Çin'de yer alan Wuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve kısa zamanda bütün dünyayı etkisinin altına almış olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgından dolayı dünyanın tamamında 288.000 taneden fazla insan yaşamını yitirdi, 4 milyon 290.000 taneden çok kişi de ölümcül salgına yakalanmış oldu. Koronavirüsün yayılma konusunu önlemek maksadıyla aşı ile birlikte ilaç geliştirme çalışmaları sürerken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından konuya yönelik olarak çok daha yeni bir açıklama gelmiş oldu. Dünya Sağlık Örgütünün Sözcüsü görevinde bulunan Margaret Harris, koronavirüs ile alakalı salgına karşı aşı çalışmalarıyla alakalı açıklamalar gerçekleştirdi. Aşı ile alakalı çalışmalarının hızlı bir şekilde sürdüğünü ve 100 taneden çok aşı adayı olduğunu ifade etmiş olan Harris; ''Lakin söz konusu bu koronavirüsler fazlasıyla aldatıcı  durumda bulunan virüsler. Bunlara karşı herhangi bir aşı üretimi gerçekleştirmek çok zor'' ifadelerine yer verdi.

Sözcü  görevinde bulunan Harris, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi içerisinde video konferans aracılığıyla gerçekleşen basın toplantısı esnasında gazetecilerin sorularını yanıtlamış oldu. Dünya üzerinde daha öncesinde ortaya çıkmış olan koronavirüslere yönelik olarak herhangi bir aşı üretilip üretilmemiş olduğu konusundaki soruya da Harris; ''(Kovid-19 virüsüne karşı) bir aşı geliştirilebilmesi çalışmaları bilim tarihinden çok daha  hızlı bir şekilde ilerlemekte. 100 taneden çok aday aşımız bulunuyor ve test çalışmaları da hızlı bir şekilde ilerliyor lakin koronavirüsler fazlasıyla aldatıcı virüsler. Bu virüslere karşı  bir aşı üretmek fazlasıyla zor.'' şeklince cevap vermiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.