İran asıllı bakanın virüsü yendiği açıklandı

İran içerisinde yeni tip olarak karşımıza çıkan koronavirüse (Kovid-19) yakalanıp yoğun bakım ünitesine kaldırılarak tedavi altına alınan Sanayi, Maden ile Ticaret Bakanı görevinde bulunan Rıza Rahmani'nin iyileşmiş olduğu ifade edildi.

İran asıllı bakanın virüsü yendiği açıklandı


İran içerisinde yeni tip olarak karşımıza çıkan koronavirüse (Kovid-19) yakalanıp yoğun bakım ünitesine kaldırılarak tedavi altına alınan Sanayi, Maden ile Ticaret Bakanı görevinde bulunan Rıza Rahmani'nin iyileşmiş olduğu ifade edildi. İran'da yer alan yarı resmi haber ajanslarından Fars'ın yapmış olduğu habere bakılırsa, Rahmani'nin danışmanı  olarak görevli Ali Ekber Rızayi açıklamasında; ''Sanayi ile birlikte Maden ve de Ticaret Bakanı, durumunun ağırlaşmasından dolayı hastanede yoğun bakım ünitesine kaldırılarak tedavi görmekteydi. Allah'ın yardımının yanı sıra doktorlarla sağlık personelinin gayretleriyle iyileşip hastaneden taburcu edilmiş oldu'' şeklindeki ifadelerine yer verdi. Rızayi, İran asıllı Bakan'ın nekahet dönemini evi içerisinde geçirdiğini ifade etti. İranda yer alan medya, 4 Mart tarihinde, Sanayi ile birlikte Maden ve de  Ticaret Bakanı görevinde bulunan Rahmani'de Kovid-19 tespit edilmiş olduğunu ve durumunun ağırlaşmasının hemen sonrasında yoğun bakım ünitesine alınmış olduğu konusunda bir duyuruda bulunmuştu.

Çin üzerinden dünyaya yayılmaya başlayan Kovid-19 adlı virüs, İran içerisinde ilk önce 19 Şubat tarihinde Kum kenti içerisinde görülmüş, hemen sonrasında da nerdeyse ülkenin tamamına yayılmaya başlamıştı. Ülke içerisinde koronavirüse yakalanmış olanların sayısı 8.000 kişiyi geçerken can kaybı da 291 kişiye kadar yükselmiş oldu. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.