Koronavirüsü hafif geçirenler konusunda önemli açıklama

Bütün dünyayı etkisininin altına almış bulunan koronavirüs salgınını hafif geçiren kişilerle alakalı çok önemli bir bilgi ortaya çıkmış durumda.

Koronavirüsü hafif geçirenler konusunda önemli açıklama


Bütün dünyayı etkisininin altına almış bulunan koronavirüs salgınını hafif geçiren kişilerle alakalı çok önemli bir bilgi ortaya çıkmış durumda. Bahsi geçen bilgiye bakılırsa, Kovid-19'u hafif geçirmekte olanların veyahut semptom göstermemekte bulunanların bulaştırıcılık konusundaki seviyeleri onuncu günden sonra düşmüş oluyor. Salgını ağır geçirmekte olanlar da virüsü yirmi güne kadar bulaştırabilmiş oluyor.

İlk önce 2019 senesinin Aralık ayınca Çin'in Hubei eyaletinde yer alan Vuhan kenti içerisinde ortaya çıkmış olan ve kısa zaman içinde bütün bir dünyayı etkisinin altına almış bulunan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı dünyanın tamamında 1.140.600'i aşkın insanı yaşamını yitirmiş oldu, 42.342.000 taneden çok insan ölümcül salgına yakalanmış durumda. Covid-19'a karşı bir taraftan aşı geliştirme çalışmaları  sürerken, bir taraftan da virüsün karakteristik özellikleriyle alakalı bilgiler ortaya çıkmayı sürdürmekte.

Asian News International'ın (ANI) yapmış olduğu habere bakılırsa, sonuçları 'Infection Control and Hospital Epidemiology' isimli dergide yayımlanmış olan çalışma esnasında, Oregon Sağlık ile Bilim Üniversitesi (OHSU)'nin yanı sıra Oregon Eyalet Üniversitesi içerisinde yer alan uzmanlar, dünyanın genelinde 77 tane araştırmanın bulgularını değerlendirmiş oldu.

Söz konusu çalışma esnasında Kovid-19 virisünü ağır geçirmiş olan hastaların virüsü yirmi güne kadar bulaştırabilmekte olduğu tespit edilmekteyken hafif geçirmekte olanlarda veyahut semptom göstermeyenler içerisinde bu zamanın on güne düşmüş olduğu gözlendi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.