2021 İnşaat sektörü için durgun mu geçecek?

2019 senesinin son dönemlerinde başlayarak 2020 senesi içerisinde bütün bir dünyayı etkisinin altına almış olan koronavirüs ile ilgili pandemi, ekonomik durumda bulunan dengeleri altüst etmiş durumdayken bazı sektörleri olumlu bir şekilde bazı sektörleri de olumsuz etkilemiş oldu.

2021 İnşaat sektörü için durgun mu geçecek?


2019 senesinin son dönemlerinde başlayarak 2020 senesi içerisinde bütün bir dünyayı etkisinin altına almış olan koronavirüs ile ilgili pandemi, ekonomik durumda bulunan dengeleri altüst etmiş durumdayken bazı sektörleri olumlu bir şekilde bazı sektörleri de olumsuz etkilemiş oldu. İçinde pek çok değişik iş alanını barındırmakta olan inşaat sektörü de olumsuz etkilenmiş olan sektörlerin arasında yer almakta.

Sektör, ardımızda bırakmış olduğumuz seneyi %4 küçülerek tamamlamış durumdayken, bu söz konusu küçülmeyle doğru orantılı bir şekilde global kriz refleksinin de etkileri ile beraber konut satışları konusunda %48 azalma görülmüştü. Taleplerde yer alan bu azalmanın yanı sıra inşaat maliyetlerinin artış göstermesiyle beraber yapılmış olan cirolarda da azalma oldu. Profesyoneller ise söz konusu bu sektörün 2021 senesine girerken ardımızda bırakmış olduğumuz seneye bakıldığında çok daha iyi bir başlangıç yapmış olduğunu ifade ederken, yine de çok daha temkinli olunmasının gerekli olduğunun altını çizmekte.  
 
Aşılamanın artış göstermesiyle beraber oluşmaya başlayacak dünya üzerindeki toparlanma sürecinin ülkemize görülecek yansımalarının da pozitif durumda bulunacağını ifade eden uzmanlar 2021 senesinin ilk çeyreğine bakıldığı zaman baz etkisinden dolayı istihdam ile satışlar konusunda artış görülmüş olduğunu ancak bu durumun 2020 senesinin daha da zor geçmiş olmasından kaynaklı olduğunu ifade ettiler. 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.