375 Tane firma fahiş fiyat artışları sebebiyle cezalandırıldı

Ticaret Bakanlığı, son zamanlarda vatandaşların fahiş fiyat artışları konusunda artış gösteren şikayet başvurularının hemen ardından ilk sırada gıda ile birlikte temel tüketim ürünleri içerisinde olmak üzre sahada gerçekleştirmekte olduğu denetimlerini arttırma kararı aldı.

375 Tane firma fahiş fiyat artışları sebebiyle cezalandırıldı


Ticaret Bakanlığı, son zamanlarda vatandaşların fahiş fiyat artışları konusunda artış gösteren şikayet başvurularının hemen ardından ilk sırada gıda ile birlikte temel tüketim ürünleri içerisinde olmak üzre sahada gerçekleştirmekte olduğu denetimlerini arttırma kararı aldı. 81 tane il içerisinde gerçekleştirilen fahiş fiyat denetimleri esnasında 375 tane şirketi 12 milyon Türk Lirası tutarında ceza kesilmiş oldu.

Ticaret Bakanlığı'nın koordinasyonu ile birlikte Adalet Bakanlığının yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve de TOBB'le TESK temsilcisi olanlarla üretici ve de tüketici örgütleriyle beraber perakende sektörü temsilcilerinden meydana gelen Haksız Fiyatları Değerlendirme Kurulu, bugüne dek tam tamına 3.208 tane dosyayı karara bağlayıp, gıda ürünlerinin yanı sıra temizlik ürünleri ile birlikte hijyen ürünleri benzerindeki temel ihtiyaç maddeleri üzerinde fahiş fiyat artışı yapmış olduğu değerlendirilmekte olan 375 tane şirkete toplamda 11.885.000 Türk lirası tutarında idari para cezası uygulanması konusunda karar vermiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.