Satılık konut konusunda deniz kenarları daha da değerleniyor

Gayrimenkul ile alakalı piyasanın nabzını tutmaya devam eden Hürriyet Emlak Mart 2021 Emlak Endeksi’ni resmi bir şekilde açıklamış durumda.

Satılık konut konusunda deniz kenarları daha da değerleniyor

Gayrimenkul ile alakalı piyasanın nabzını tutmaya devam eden Hürriyet Emlak Mart 2021 Emlak Endeksi’ni resmi bir şekilde açıklamış durumda. Söz konusu bu verilere bakılırsa; geçmiş olduğumuz bir aylık zaman zarfında satılık konutlarda ortalama metrekare fiyatlarının en fazla artış göstermiş olduğu illerin ilk sırasında %11 oranıyla Zonguldak ilinin yanı sıra %6 oranıyla Hatay iliyle beraber Adana ili ve %5 oranıyla da Gaziantep iliyle beraber Çanakkale ili gelmiş oldu. 

Türkiye içerisindeki en uzman emlak platformlarından biri olarak öne çıkan Hürriyet Emlak’ın ülkenin tamamında yer alan verilerden meydana getirmiş olduğu Mart 2021 Emlak Endeksi'ne ait veriler açıklanmış durumda. Emlak ile alakalı sektörün geçmiş olduğumuz 1 aylık zaman zarfında sergilemiş olduğu performansı masaya yatırmış olan Hürriyet Emlak’ın açıklamış olduğu verilere bakılırsa; satılık konutlarla alakalı fiyatın en fazla artış göstermiş olduğu illerin ilk sırasında %5 ila %11 arasında gerçekleşen artış seviyeleriyle Zonguldak ilinin yanı sıra  Adana ili ile birlikte Hatay ili, Gaziantep ili ve de Çanakkale ili gelmiş oldu. Öte yandan, satılık fiyatı Mart ayı içerisinde en fazla artış gösteren 10 tane ilden 9 tanesinin denize kıyısı bulunan illerden olması da çok fazla dikkat çekmiş oldu.

Geçmiş olduğumuz 1 aylık zaman zarfında beş tane büyük il içinde yatırımcısına en fazla kazandırmış olan il ise Antalya ili oldu. Antalya ilini de, sırasıyla Ankara ilinin yanı sıra İstanbul ili, ile birlikte İzmir ili ve Bursa ili izlemiş oldu. 

Emlak fiyatları konusunda yaşanmış olan yükselişi göstermekte olan endeks verileri, ilçelerde yer alan satılık konut fiyatları üzerindeki hareketliliği de açıkça ortaya koymuş oldu. Türkiyenin tamamında alıcısına geçmiş olduğumuz 1 aylık zaman zarfında en fazla kazandırmış olan ilçelerin ilk sırasında; %9 oranıyla %13 oranının arasında değişen artışlarla İstanbul ilinin Üsküdar ilçesinin yanı sıra Beykoz ilçesi ile birlikte Bağcılar ilçesi, Antalya ilinin Kemer ilçesi ve Balıkesir ilinin de Burhaniye ilçesi gelmiş oldu. 


İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.