Tüketici şikayetlerinin ilk sırasında Elektrik faturaları yer alıyor

Tüketicilerin hassasiyetinin en üst seviyede bulunduğu konuların ilk sırasında elektrik yer alıyor. Elektrik hizmeti içerisinde meydana gelebilecek en küçük bir kesinti dahi günlük rutini bozmaktayken tüketici memnuniyetinin yanı sıra hizmet kalitesi hem piyasa hem ise EPDK aracılığıyla yakından takip edilmekte.

Tüketici şikayetlerinin ilk sırasında Elektrik faturaları yer alıyor


Tüketicilerin hassasiyetinin en üst seviyede bulunduğu konuların ilk sırasında elektrik yer alıyor. Elektrik hizmeti içerisinde meydana gelebilecek en küçük bir kesinti dahi günlük rutini bozmaktayken tüketici memnuniyetinin yanı sıra hizmet kalitesi hem piyasa hem ise EPDK aracılığıyla yakından takip edilmekte. Tüketicilerin elektrik hizmetlerinde meydana gelmiş olan şikayetlerinin ilk sırasında da fatura tutarı yer alıyor. Esnafa sağlanmakta olan elektrik enerjisinin ulusal tarife fiyatının evlere kıyaslandığı zaman %26,39  oranında daha yüksek durumda bulunması şikayetleri de çoğaltıyor. Çünkü yüksek iş yeri elektrik fiyatları esnafı zora sokmaktayken tüketicilere sunulmakta olan mal ile birlikte hizmetlerin ücretlerinin çoğalmasına da sebep olmakta. Tüketicilerin elektrik hizmetlerinde yer alan memnuniyet verilerini açıklamakta olan encazip adlı web sayfası, şikayet hususlarının tedarikçi değişikliğiyle düzelebilecek konular olduğu için dikkat çekmiş oldu.

Elektrik, tüketiciler açısından vazgeçmesi zor olduğundan memnuniyetleri çok sıkı bir biçimde takip edilmekte. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) belirlemiş olduğu kuralların kapsamında elektrik tedarikçisi olanlar, kendilerine iletilmiş olan şikayetlerin özet raporunu internet siteleri üzerinde yayınlamak mecburiyetinde. Böylelikle de elektrik hizmeti daha iyi denetlenebilmekteyken tüketiciler ise elektrik tedarikçisi seçimi gerçekleştirmeden hemen öncesinde, öteki tüketicilerin tam olarak nelerden şikayet etmekte olduğunu öğrenip seçimlerini bunlara bakarak yapmakta. 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.