Kardan dolayı mahsur kalmışlardı, kurtarıldılar

Muş ili içerisinde etkili durumda olan kar yağışından dolayı köy yolunda araçlarında mahsur kaldığı açıklanan 22 kişi, ekiplerin yaptığı özel çalışma sonucunda kurtarıldı.

Kardan dolayı mahsur kalmışlardı, kurtarıldılar


Muş ili içerisinde etkili durumda olan kar yağışından dolayı köy yolunda araçlarında mahsur kaldığı açıklanan 22 kişi, ekiplerin yaptığı özel çalışma sonucunda kurtarıldı.

Alınmış olan bilgiye bakılırsa, İnardı ile Üçevler köyleri içerisinden merkez istikametine doğru yola  çıkmış olan 2 tane minibüsle otomobilde yer alan 22 kişi yolun kardan dolayı ulaşıma kapanması  sonrasında mahsur kaldılar.

İhbarlardan sonra olayın yaşandığı yere sevk edilen İl Özel İdaresine bağlı ekipler, iş  makinaları ile devam ettirdikleri 2 saatlik çalışmanın hemen sonrasında mahsur kalan insanlara ulaşarak yolu trafiğe açmaya başladı.

İl Özel İdaresinin Genel Sekreteri  görevinde bulunan Şeyhmus Yentür, gazetecilere yapmış olduğu  açıklama içerisinde, yağıştan dolayı yüksek bölgelerdeki köy yollarının ulaşıma kapanmış olduğunu  ifade etti.


İhbardan sonra hemen iş makinalarıyla müdahalede bulunmaya başladıklarını  ifade eden Yentür; ''3 tane aracın yolda mahsur kalmış olduğu ihbarının alınması üstüne  ekiplerimiz hızlı bir şekilde harekete geçip yaklaşık olarak  2 saat sonrasında 22  tane vatandaşımızı, mahsur  kaldıkları bölgeyi iş makinaları kullanarak açtı ve kurtardı. İlimiz içerisinde kar yağışından dolayı  22  tane köy, 22 tanede mezra yolumuz kapanmış bir halde.'' ifadeleriyle konuşmasını sürdürdü.

Mahsur kalanların arasında yer alan Sıdık Şahin de ani bir şekilde bastırmış olan kardan dolayı yolda  2 saat boyunca mahsur kalmış olduklarını, Özel İdarenin ekiplerini telefonla arayarak yardım  talebinde bulunduklarını söyledi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.