Teröristi sahte TSK kimliği ile kaçırmışlar

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ile İnsan Ticareti Şubesinin ekipleri, yapmış oldukları çalışmalar kapsamında yurda kaçak yollar  kullanarak girmiş olan düzensiz göçmenler ile, hapis cezaları kesinleşmiş durumdaki ve aranmakta bulunan firarileri ve bir takım terör örgütünün mensuplarını sahte kimlik ve sahte pasaportlar kullanarak yurt dışına kaçırmış olduğunu tespit etti.

Teröristi sahte TSK kimliği ile kaçırmışlar


İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ile İnsan Ticareti Şubesinin ekipleri, yapmış oldukları çalışmalar kapsamında yurda kaçak yollar  kullanarak girmiş olan düzensiz göçmenler ile, hapis cezaları kesinleşmiş durumdaki ve aranmakta bulunan firarileri ve bir takım terör örgütünün mensuplarını sahte kimlik ve sahte pasaportlar kullanarak yurt dışına kaçırmış olduğunu tespit etti. 1.000 ila 3.000 dolar arasında değişiklik gösteren ücretler üstünden insan kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen şebekenin Bayrampaşa ilçesiyle Zeytinburnu ilçesinde tespit edilen  2 farklı adresine eş zamanlı bir şekilde geçmiş olduğumuz hafta operasyon gerçekleştiren ekipler,  matbaa şeklinde kullanılmakta olan adreslerin bir tanesinde sahte kimlikler ile birlikte evraklar ve  de sahte pasaportları bularak ele geçirdi.

Yunanistan ile Bulgaristan üstünden Avrupa'ya insan kaçırdıkları tespit edilen bu şebekenin 2  tane üyesinin gözaltına alınmış olduğu operasyon kapsamında, sahte kimlik ile pasaportların hazırlanması konusunda kullanılan çok  fazla sayıda malzeme ele geçirilerek el koyulurken, sahte Türk Silahlı Kuvvetleri kimlikleri de bulunmuş olduğu öğrenildi. Şebekenin tarafından yurt dışına kaçırılması planlanmakta olan kaçaklara arama noktalarından rahat bir şekilde geçebilmeleri amacıyla hazırlandığı ifade edilen sahte Türk Silahlı Kuvvetleri kimlik kartlarının yanında, sahte  bir şekilde Türk Silahlı Kuvvetleri kimliği hazırlanması konusunda kullanılan çok fazla sayıda hologramı ise ele geçirilmiş oldu.

Şebekeye yönelik olarak çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, firari durumdaki 2 tane şebeke üyesinin yakalanması amacıyla çalışmalarını ara vermeden devam ettirirken, sahte kimlikler ile yurt dışına kaçırılmış olan kişilerin kimliklerine yönelik  olarak tespit çalışması halen sürüyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.