DSÖ tarafından Koronavirüs aşılarının işe yaramadığı açıklandı

Dünya Sağlık Örgütünün Sözcüsü konumunda bulunan Tarik Jasarevic, covid-19'a karşı kullanılmaya başlanmış olan aşıların koruyuculuğuyla alakalı hayalleri yıkmış olan açıklamalarda bulundu.

DSÖ tarafından Koronavirüs aşılarının işe yaramadığı açıklandı


Dünya Sağlık Örgütünün Sözcüsü konumunda bulunan Tarik Jasarevic, covid-19'a karşı kullanılmaya başlanmış olan aşıların koruyuculuğuyla alakalı hayalleri yıkmış olan açıklamalarda bulundu. Söz konusu bu aşıların hastalık gelişmesine kadar etkili durumda bulunduğunu ifade eden Jasarevic, 'Kişilerin enfekte olmasını engelleyip engelleyemeyecek olduğunu da hiç bir şekilde bilmemekteyiz. Enfeksiyona karşı korumakta olduğunu gösteren hiç bir kanıtta yok' ifadelerine yer verdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nün Sözcüsü görevinde bulunan Tarik Jasarevic, yeni tipteki Koronavirüs'e (Covid-19) karşı kullanılmaya başlanmış olan söz konusu bu aşıların koruyuculuğuna yönelik ellerinde hiç bir şekilde kanıt bulunmadığını açık bir şekilde ifade etti. Jasarevic açıklamasında, 'Bundan dolayı aşısını yaptıran herkesin, toplumun tamamını korumaya ve de toplumsal bir durumdaki bağışıklığın kazanılabilmesini sağlayana dek gereken önlemleri almayı sürdürmesi, fiziksel mesafe kurallarına uymaya devam etmesi, maske kullanımını bırakmaması, ellerini sürekli olarak temizlemesi ve ayrıca kalabalık durumda bulunan yerlerden kaçınması ciddi anlamda çok önemli' ifadelerine yer verdi.

Aşıların şu zamana dek hastalık gelişmesine kadar etkili durumda bulunduğunu ifade eden Jasarevic ayrıca kişilerin enfekte olmasını engelleyip engellemeyecek olduğunun bilinmediğini açık bir şekilde ifade etti.. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.