Apple şirketinin Facebook platformunun ücretli etkinliklerinden komisyon almayacak

Cupertino merkezinde bulunan teknoloji devlerinden Apple şirketi, Facebook platformunun çevrimiçi etkinliklerinden sene sonuna dek %30 seviyesinde bir komisyon almamayı kabul etmiş durumda.

Apple şirketinin Facebook platformunun ücretli etkinliklerinden komisyon almayacak


Cupertino merkezinde bulunan teknoloji devlerinden Apple şirketi, Facebook platformunun çevrimiçi etkinliklerinden sene sonuna dek %30 seviyesinde bir komisyon almamayı kabul etmiş durumda. İki tane firmanın arasında yer alan gerginlik, ardımızda bırakmış olduğumuz ay Facebook platformunun biletlere ilave etmiş olduğu Apple şirketinin satın alımlardan komisyon almış olduğunu gösteren bir afiş ile başlamıştı.

Epic Games şirketi ile App Store platformunun komisyonlarından dolayı çok büyük bir savaşa girmiş olan Apple şirketi, en son geçmiş olduğumuz ay benzeyen bir konudan dolayı sosyal medya devlerinden biri olan Facebook platformuyla anlaşmazlığa düşmüş idi. Apple şirketinin %30 oranına sahip App Store komisyonuna protesto etmiş olan gruba katılan Facebook platformu, ''Ücretli Çevrimiçi Etkinlikler'' adlı özelliğe Apple şirketinin her satın alma işlemlerinden %30 komisyon almakta olduğunu ifade eden bir afiş ilave etmişti.

Sosyal medya devinin üstünde yer alan baskıyı artırmış olmasıyla beraber Apple şirketi, alışılmadık bir hareket yaparak Facebook uygulamasının üstünden ücretli çevrimiçi etkinliklerle ilgili yapılmakta olan satın alımlar üzerinde üç ay zamanla %30  seviyesindeki App Store komisyonu almamayı kabul etmiş oldu. Daha öncesinde hem Facebook platformu hem ise Google şirketi, Facebook Pay ile birlikte Play Store aracılığıyla alınmakta olan komisyondan feragat etmiş idi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.