Online alışveriş aramalarında %300'lük bir artış

Google platformu, 26 Ocak 2020 tarihleri ila 26 Mart 2020 tarihleri ve ayrıca 26 Ocak 202 tarihleri ila 26 Mart 2021 tarihlerinin arasında yapılmış olan milyarlarca sayıdaki arama sorgusunu incelemiş oldu.

Online alışveriş aramalarında %300'lük bir artış


Google platformu, 26 Ocak 2020 tarihleri ila 26 Mart 2020 tarihleri ve ayrıca 26 Ocak 202 tarihleri ila 26 Mart 2021 tarihlerinin arasında yapılmış olan milyarlarca sayıdaki arama sorgusunu incelemiş oldu. Elde edilmiş olan verilere bakılırsa, tekrardan açılma sürecinin güvenli bir biçimde gerçekleşecek olduğunu düşünmekte olanlar gezinin yanı sıra tatil ve de yolculuk hususlarındaki arama oranlarını arttırmış oldu. 'Yakınımda yer alan ziyaret edilecek yer' şeklindeki aramalar 2020 senesine kıyaslandığı zaman %200 oranında artış gösterdi. 'Yakınımda yer alan tatil kaçamakları' şeklindeki aramalarda önceki seneye bakıldığında %100 oranında, 'uluslararası uçuşlarla ilgili yapılmış olan aramalarda ise %60 oranında bir çoğalma görülmüş oldu.

Tüketicilerin normalleşmeyle alakalı sürece girilme esnasında dış görünüşlerini yenilemeleri konusunda yardımcı olabilecek stil ve  de güzellikle alakalı aramaları ise çok fazla dikkat çekmiş oldu. '50 yaş üstüne saç stilleri'yle ilgili yapılmış olan görsel aramalarının sayısına bakıldığında 2020 senesine bakıldığında %400 oranında bir artış gerçekleşmiş oldu. 'Erkeklere basit saç stili'yle alakalı görsel aramalarda gerçekleşen artış %500 olmaktayken, kadınların 'kısa doğal saç kesimleri'yle ilgili olarak yapmış oldukları aramaların sayısı konusunda %200 artış gözlemlenmiş oldu.

E-ticaretle ilgilenmiş olanların sayısının çoğalması ise '‘alım ve satım uygulamaları’' şeklindeki aramaların oranını %200'e kadar yükseltmiş oldu. 

Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.