TÜRKİYE-CİBUTİ İLİŞKİLERİNDE ÖNEMLİ ADIM; 15 ALANDA MUTABAKAT İMZALANDI

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, RESMİ TEMASLARDA BULUNMAK ÜZERE GİTTİĞİ CİBUTİ’DE TÜRKİYE-CİBUTİ KARMA EKONOMİK KOMİSYON 5. DÖNEM TOPLANTI TUTANAĞINA İMZA ATTI TARIMDAN, BALIKÇILIĞA, TURİZM’DEN, STANDARDİZASYONA KADAR 15 ALANI İÇEREN KEK MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI BAKAN URALOĞLU: -“CİBUTİ İLE HER ALANDA İŞ BİRLİĞİNİ GELİŞTİREBİLİRİZ” -“KALKINMA YOLU ÖNEMLİ BİR ADIM OLACAK” -“TÜRK MÜHENDİSLERİ VE FİRMALARININ DÜNYA’DA YAPAMAYACAĞI İŞ YOK” -“2053’E KADAR ULAŞIM PROJELERİNE 197 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPMAYI PLANLIYORUZ”

TÜRKİYE-CİBUTİ İLİŞKİLERİNDE ÖNEMLİ ADIM; 15 ALANDA MUTABAKAT İMZALANDI


     Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türk iş adamları Cibuti'de 21 projede 205 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. Bu bizim müteahhitlik sektörü için küçük bir rakam. Ama Cibuti ile iyi bir başlangıç için iyi bir rakam. Cibuti ile sadece ulaşım olsun, tarımda olsun, enerjide olsun, balıkçılık da hayvancılıkta da birçok projeyi beraberce geliştirebiliriz diye düşünüyorum.” dedi. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, beraberindeki heyet ile birlikte geldiği Cibuti’de resmi temaslarda bulunuyor. Bakan Uraloğlu, Cibuti’deki temasları kapsamında ilk olarak Cibuti Büyükelçiliğini ziyaret ederek, Türk İş Dünyası bir araya geldi. Cibuti Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanı Mahamoud Ali Youssouf ile ikili görüşmesinin ardından Bakan Uraloğlu, Türk heyetine adına başkanlık ettiği ‘Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyon 5. Dönem Toplantısı Tutanağı İmza Törenine katıldı. Bakan Uraloğlu, temasları kapsamında daha sonra da Cibuti Cumhurbaşkanı Ismail Omar Guelleh ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk heyetine adına başkanlık ettiği Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyon 5. Dönem Toplantısı Tutanağı İmza Töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye-Cibuti Karma Ekonomik Komisyon 5. Dönem Toplantısı dolayısıyla Cibuti’de bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ev sahipliği ve yakın ilgilerinden dolayı Cibuti heyetine teşekkürlerini iletti. Türkiye’de bir yıl önce büyük bir deprem olduğunu anımsatan Bakan Uraloğlu, depremde hayatını kaybeden Türk ve Cibutili dost ve kardeş ülke vatandaşlarına Allah’tan rahmet diledi. Deprem sonrasında Cibuti’den Türkiye’ye uzanan dost ve yardım elini de çok kıymetli bulduklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, bütün Cibuti halkına teşekkürlerini iletti. Türkiye ve Cibuti arasındaki ilişkilerin 400 yıllık bir maziye dayandığını belirten Bakan Uraloğlu, “Medine-i Münevvere’den sonra İslam’ın ikinci çift kıbleli mescidine ev sahipliği yapan Cibuti’ye ortak medeniyetimizin sembol coğrafyası olarak bakmaktayız. Bizim için ayrı bir kıymeti var. Hasoba Türklerinin yaşadığı Osmanlı İmparotorluğu’ndan izler taşıyan cami ve kale gibi yapılar Tajura bölgesi kardeşliğimizin kanıtları arasında bulunmaktadır.” dedi. Cibuti Dışişleri ve Uluslararası İş Birliği Bakanı Mahmoud Ali Youssouf ile yaptıkları ikili görüşmede de birçok konuyu ele aldıklarını anlatan Bakan Uraloğlu, “İlişkilerimizin daha geliştirilmesi gerektiği ticaretimizin daha geliştirilmesi gerektiği konusunun üzerinde durduk. Daha yoğun bir şekilde 10 yıllık büyükelçiliklerin de açıldığı süreçten bu tarafa bunun da ne kadar hızlı geliştiğini beraberce görüyoruz.” ifadesini kullandı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.