Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayını belirliyor, yarın yapılacak toplantıda aday belirlenecek!

14 Mayıs tarihinde yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için geri sayım devam ederken, Millet İttifakı'nın yarın gerçekleştireceği toplantıda Cumhurbaşkanı adayını belirleyecekleri öğrenildi, İyi Parti kanadından yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi sonrasında gerçekleştirilen toplantıda açıklanacağı aktarıldı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayını belirliyor, yarın yapılacak toplantıda aday belirlenecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği grup toplantısında yaptığı konuşmada seçim için 14 Mayıs tarihini işaret etmiş, yapılan açıklamalar sonrasında seçim çalışmaları başlatılmıştı.

Geçtiğimiz gün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etmiş, basına kapalı olarak gerçekleştirilen görüşmede seçim sürecinin ele alındığı öğrenilmişti. 

Millet İttifakı'nda Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığı iddia edilirken, destek mesajı Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan gelmişti, Uysal yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'nun adaylığına Demokrat Parti olarak eve diyeceklerini belirterek destek mesajını yayımlamıştı.

Siyasette yaşanan dalgalanmalar sonrasında 6'lı masanın yarın gerçekleştireceği toplantıda Cumhurbaşkanı adayını belirleyeceği ve önümüzde ki günlerde de vatandaşlarla paylaşılacağı öğrenildi.

Konuyla alakı gündeme ilişkin açıklamada bulunan İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu "Görüşmeden sonra bazı yayınlarda, değerlendirmelerde 'aday üzerinde mutlak bir anlaşma olduğu' ya da bize atfen kullanılan ve asla kabul etmeyeceğimiz 'pazarlık' gibi birtakım ifadelerin hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır. Ama milletimiz müsterih olsun, 2 Mart'ta Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanını belirleyecek, bu iradeyi gösterecek ve en kısa zamanda da bu iradenin ortaklaşmasıyla bunu milletimizle paylaşacağız. Biz, İYİ Parti olarak milletimizin neyi istediğini, neyi beklediğini biliyoruz. Bu sorumlulukla Genel Başkanımız görüşmelerini gerçekleştiriyor." ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.