YSK tarafından seçim takvimi açıklandı, seçim 2. tura kalırsa Türkiye 28 Mayıs'ta tekrar sandık başında!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından Cumhurbaşkanlığı seçimi ile milletvekilliği seçim takvimi alınan karar sonrasında Resmi Gazete'de yayımlandı, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimlerin ikinci tura kalması sonrasında 2. tur seçiminin 28 Mayıs Pazar günü yapılacağı aktarıldı.

YSK tarafından seçim takvimi açıklandı, seçim 2. tura kalırsa Türkiye 28 Mayıs'ta tekrar sandık başında!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün Seçim Kararnamesi'ni imzalaması sonrasında bugün Resmi Gazete'de yayımlanacak olan kararnameyle birlikte seçim çalışmaları başlayacak.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili seçiminin 14 Mayıs tarihinde yapılmasına karar verildi. Verilen karar sonrasında Resmi Gazete'de yayımlanan kararla birlikte milletvekili olmak isteyenlerin mevcut görevlerinden çekilmelerinin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan TBMM genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimin yenilenmesine yönelik karar hatırlatıldı. 

YSK tarafından alınan kararda Cumhurbaşkanlığı seçiminin ve milletvekili seçiminin 14 Mayıs tarihinde yapılmasına, seçimin 2. tura kalması sonrasında Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminin ise 28 Mayıs tarihinde yapılmasına karar verildiği aktarıldı. 

Yapılan açıklamada 28. Dönem Milletvekili adayı olmak isteyenler 16 Mart Perşembe günü saat 16:00'a kadar bulundukları kurum ve kuruluşlardan ayrılmaları ve başvurularını yapmaları gerektiği belirtildi. 

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Resmi Gazete'de yayımlanması sonrasında seçim süreci resmen başlamış olacak partisinden milletvekili adayı veya aday adayı olmak isteyenlerin önümüzde ki hafta pazartesi ve salı günü yoğunluklu olarak açıklanacağı aktarıldı. 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.