Amerika hiç bir şekilde şaşırtmadı

Türkiye'nin düzenlemiş olduğu Barış Pınarı Harekatı'ndan hemen sonra ''Suriye içerisinden çekiliyoruz'' ifadelerine yer veren Amerika Birleşik Devletleri, Suriye üzerinde yer alan varlığını devam ettiriyor.

Amerika hiç bir şekilde şaşırtmadı


Türkiye'nin düzenlemiş olduğu Barış Pınarı Harekatı'ndan hemen sonra ''Suriye içerisinden çekiliyoruz'' ifadelerine yer veren Amerika Birleşik Devletleri, Suriye üzerinde yer alan varlığını devam ettiriyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Savunma Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, Suriye üzerinde terör örgütlerinden biri olan YPG'yle pozisyonun güncellenmiş olduğu ve ortak bir şekile hareket edilecek olduğu ifade edildi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Müşterek Operasyon Komutanı  görevinde bulunan General Robert White'ın Irak içerisinde geçmiş olduğumuz gün gerçekleştirmiş olduğu basın toplantılarına da  atıfta bulunup yazılan açıklama üzerinde, YPG ile PKK terör örgütünün meydana getirdiği Suriye Demokratik Güçleri'yle ortak operasyonların tekrardan başlatılmış olduğu ifade edildi.

General görevinde bulunan White, Bağdat içerisinde yer alan genel merkez binasının dış kısmında gerçekleştirmiş olduğu basın toplantısı esnasında, Türkiye'nin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı'ndan hemen sonra Amerika Birleşik Devletleri silahlı kuvvetlerinin, Suriye - Türkiye sınırında yer alan 10 kilometre derinlikte bulunan bölge üzerinden çekilmiş olduğunu, fakat zaten karmakarışık bir durumda bulunan bölgenin Türk ordusu ile birlikte Suriye Milli Ordusu'nun yanısıra Rus kuvvetleri ve  de Suriye rejim kuvvetlerinin varlığının olmasıyla çok daha kaotik bir duruma gelmiş olduğunu iddia etmişti.

 

Etiketler; #Suriye #abd #ypg

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.