Çin'de meydana gelen selde 4 kişinin öldüğü açıklandı

Çin’in doğu bölgesinde çok şiddetli yağışların sebep olduğu selden dolayı 4  tane dağcı yaşamını kaybetti.

Çin'de meydana gelen selde 4 kişinin öldüğü açıklandı


Çin’in doğu bölgesinde çok şiddetli yağışların sebep olduğu selden dolayı 4  tane dağcı yaşamını kaybetti.

Şinhua ajansı tarafından yapılmış olan habere bakılır ise, ülkenin doğu bölgesinde yer alan Ciangşi isimli eyalete bağlı durumdaki Yi Çun kenti içerisindeki dağlık Gaohu kasabası içinde gerçekleşen sağanak yağış sele sebep oldu.

Bölgeyi gezme amacıyla gelmiş olan 285 kişiden oluşan 3 tane turist grubu arasından dağcı oldukları açıklanan 4 kişi ise selden dolayı yaşamını yitirirken, öteki turistler başarılı bir şekilde kurtarıldı.

Çin içerisinde haziran ile birlikte temmuz ayları da sel sezonu şeklinde isimlendirilmekte. Senenin bu dönemi içerisinde özellikle de ülkenin güney kısmında etkili durumda bulunan yağışlar, heyelan ve de sel benzerindeki doğa olaylarını tetikleyebilmekte.

Çin'de yer alan Acil Durum Yönetimi Bakanlığı 12 Temmuz tarihi içerisinde yapmış olduğu açıklama üzerinde, bu yaz  çok şiddetli gerçekleşen yağışlardan ötürü oluşan sellerden 19 milyon 910.000 tane insanın etkilendiğini ifade etmiş, 1,3 milyon tane insanın ise güvenli durumdaki yerlere tahliye edilmiş olduklarını kaydetmişti.

Bakanlık öte yandan sel sezonu içerisinde yaklaşık  olarak 7,7 milyar dolar tutarına sahip bir maddi kayıp yaşanmış olduğu yönünde duyuru yapmıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.