Haluk Bayraktar'dan ABD'ye Kızılelma göndermesi!

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar sosyal medya üzerinden dikkat çeken bir açıklama yaptı, Bayraktar ABD'nin Türkiye'ye SİHA vermemesi sonucunda kendi SİHA'mızı ürettiğini vurgulayarak ''Şimdi de F-16 vermiyorlar, sizce sonucu ne olur?'' ifadelerini kullandı.

Haluk Bayraktar'dan ABD'ye Kızılelma göndermesi!

Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar geçtiğimiz hafta katıldığı bir fuarda ''Türkiye savunma ve havacılık sektörüyle bu fuarda "Lider Ülke" konumunda. 26 Türk firması olarak buradayız. Baykar olarak Bayraktar TB2'yi sergiliyoruz. Polonya Mayıs 2021'de 4 sistem Bayraktar TB2 için sipariş verdi. Bu kapsamda üretim çalışmalarına başladık. Polonya için Bayraktar TB2 üzerinde değişiklikler var, talep edilen yeni geliştirmeler de var. Özellikle veri link sistemleri, radar faydalı yükleri gibi konularda farklılıklar var. Aynı zamanda Polonya'da derinlemesine depo seviyesi bakım kabiliyeti de oluşturulacak bu sözleşme kapsamında. Polonya çok büyük bir pazar, yoğun alımları, savunma ve havacılık yatırımları var. Bu kapsamda Türkiye için de önemli bir pazar aynı zamanda. Özellikle Ukrayna'da yaşanan savaştan dolayı Avrupa kıtasında savunma sanayisi ürünlerine, özellikle akıllı sistemlere yönelik ilgi artmış durumda. Bayraktar TB2'ye farklı Avrupa ülkelerinden ciddi talepler var. Aynı zamanda Akıncı için de talepler var, görüşmeler devam ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

Bayraktar'dan dikkat çeken paylaşım!

Dünya'nın dikkatini çeken milli SİHA ve İHA projelerine imza atan Baykar Teknoloji yıllar önce ABD tarafından Türkiye'ye SİHA verilmemesi sonrasında kendi projelerine start verdiklerini ve bunun sonucunda Bayraktar'ı ürettiklerine dikkat çekerek "ABD Predator SİHA'larını vermeyerek Milli SİHA'larımızın önünü açmıştı. Şimdi, bize F16 vermemelerinin sonucu sizce ne olur?" ifadelerini kullandı ve milli imkanlarla üretilen Türkiye'nin ilk muharip savaş uçağı Kızılelma'nın fotoğrafını paylaştı. 

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'den Devlet Nişanı aldı!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin daveti üzerine Ukrayna'ya giden Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar Türk SİHA'larının Ukrayna'da yaşanan savaşta büyük rol oynadığı gerekçesiyle devlet nişanını vererek “Baykar fabrikasının Ukrayna'daki inşaatının detaylarını ve Ukrayna bileşenleri kullanılarak yeni malların üretilmesini tartıştık. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin gücünü artırmaya yönelik desteğiniz ve kişisel katkınız için teşekkür ederiz!” ifadelerini kullanmıştı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.