II. Elizabeth'in ölümü sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Programım el verirse cenaze törenine katılmayı düşünüyorum''

Birleşik Krallık'ın Kraliçesi II. Elizabeth 96 yaşında sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybetti. Kraliyet ailesi hakkında ise bilinen gerçekler şaşırtmaya devam ediyor. Son olarak Kraliçe Elizabeth için yapılacak olan defin töreni ise merak konusu oldu.

II. Elizabeth'in ölümü sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ''Programım el verirse cenaze törenine katılmayı düşünüyorum''

İngiltere Kraliçe II. Elizabeth yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle dün hayatını kaybetti. Kraliçenin ölüm haberinin yayınlanması sonrasında dünya liderlerinden ard arda baş sağlığı mesajları geldi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ''Kraliçe II. Elizabeth’in vefatını bugün üzüntüyle öğrendim. Kraliyet Ailesi ile dost ve müttefik Birleşik Krallık halkı ve hükûmetine en içten taziyelerimi sunuyorum.'' ifadelerine yer verdi. 

Ölüm haberini uzun yıllardan bu yana bilinen ritüellerle yapılması sonrasında Kraliçe II. Elizabth'in oğlu Kral Charles tahta geçti ve ilk mesaj olarak ''Sevgili Annem Majesteleri Kraliçe'nin ölümü, benim ve ailemin tüm üyeleri için en büyük üzüntü anıdır. Sevilen bir hükümdarın ve çok sevilen bir annenin vefatının derin yasını tutuyoruz. Onun kaybının tüm ülkede, diyarlarda ve İngiliz Milletler Topluluğu'nda ve dünyadaki sayısız insan tarafından derinden hissedileceğini biliyorum. Bu yas ve değişim döneminde, ailem ve ben, Kraliçe'nin bu kadar geniş çapta gördüğü saygı ve derin sevgi hakkındaki bilgimiz sayesinde teselli ve destek bulacağız.'' dedi. 

Kraliçenin cenazesi ise Londra'ya getirildikten sonra dört gün boyunca Parlamento binasındaki Westminster Hall'da tutulacak. 
Kraliçe için Westminster Sarayı içinde bulunan Aziz Peter Kilisesi'nde iki hafta süre içerisinde devlet töreni düzenlenerek defin edilmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışınca gazetecilerin sorularını yanıtladı, Kraliçe'nin cenazesine katılacakmısınız sorusuna ise "Programım el verirse Kraliçe 2. Elizabeth'in cenazesine katılmayı düşünüyorum" dedi.
 


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.