Kolombiya içerisinde bombalı saldırı

Kolombiya’nın başkenti  olan Bogota’da yer alan bir tane polis okuluna terfi töreni esnasında, gerçekleştirilen bombalı saldırı esnasında ölenlerin sayısı 10 taneye, yaralıların sayısı  da 41 taneye kadar yükseldi.

Kolombiya içerisinde bombalı saldırı


Kolombiya’nın başkenti  olan Bogota’da yer alan bir tane polis okuluna terfi töreni esnasında, gerçekleştirilen bombalı saldırı esnasında ölenlerin sayısı 10 taneye, yaralıların sayısı  da 41 taneye kadar yükseldi. Devlet Başkanı görevinde bulunan Ivan Duque yapmış olduğu açıklama içerisinde; ''Teröre hiç bir şekilde boyun eğmeyeceğiz'' ifadelerine yer verdi.

Bogota’da yer alan General Santander Polis Okulu içerisine, terfi töreni esnasında gerçekleştirilmiş olan bombalı saldırı esnasında bilanço yükselmeye başladı. Yetkililer ölenlerin sayısının 10 taneye yaralıların sayısının  ise 41 taneye yükselmiş olduğunu açıkladı. Şehrin değişik bölgelerinden bile hissedilmiş olan patlamanın yerel saat ile 09:30 civarında gerçekleştiği öğrenildi. Patlamanın gerçekleşmiş olduğu saatlerde  ise polis okulu içerisinde terfi ile birlikte madalya töreni bulunmaktaydı. Yetkililer ise bu olayı terörist  bir saldırı şeklinde nitelendirdiler. Farklı bir saldırının önlenebilmesi amacıyla bölgeye giriş yolları da hızlı bir şekilde kapatıldı. Görgü tanıkları ise, polis okuluna gelmiş olan bir tane otomobilin dur ihtarına uymamış olduğunu ve daha fazla hızlanıp aracı tesislerin duvarına çarptırıp patlatmış olduğunu belirtti. Saldırganın da ölmüş olduğu bu olayda kullanılmış olan otomobilin içinde yer alan patlayıcının cinsi ise halen saptanabilmiş değil. 

Gezisini de iptal etme kararı alan Kolombiya Devlet Başkanı görevinde bulunan Ivan Duque başkente döndü. Duque yapmış olduğu ilk açıklama içerisinde; ''Kolombiya  çok fazla üzgün, fakat şiddete de boyun eğmeyecek. Bu tamamen sefil bir terör eylemidir'' ifadelerine yer verdi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.