Sembolik bir temel atma töreni gerçekleştirdiler

Kuzey ile Güney Kore, sınır aşırı bir demir yolu ve kara yoluyla ilgili hayata geçirecek.

Sembolik bir temel atma töreni gerçekleştirdiler


Kuzey ile Güney Kore, sınır aşırı bir demir yolu ve kara yoluyla ilgili hayata geçirecek.

Güney Kore'nin haber ajanslarından Yonhap'ta bulunan bir habere bakılırsa, Kuzey ve  Güney arasında inşası planlanmakta olan demir yoluyla beraber kara yolu projeleri amacıyla Kuzey  Kore'ye bağlı bulunan sınır kentlerinden Kaesong'da sembolik  bir temel atma töreni gerçekleştirildi.

Haber içerisinde, yaklaşık olarak 100 kişiden oluşan heyetin kendilerine tahsis edilmiş olan özel bir trenle sınırı geçip Kuzey'de yer alan Panmun istasyonuna geldikleri belirtildi.

Güney Kore heyeti içerisinde Ulaştırma Bakanı görevinde bulunan Kim Hyun-mee ve de  Birleşme Bakanı görevinde bulunan Cho Myoung-gyon'un yanında parlamentoda grubu yer alan partilerin  temsilcileri ile Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinin yer almakta olduğu ifade edildi.

Törene Birleşmiş Milletler (BM)'in görevlilerinin yanında Çin ile birlikte Rusya ve de Moğolistan'dan temsilciler katılım gerçekleştirdi.

Kuzey Kore'nin lideri görevinde bulunan Kim Jong-un ile Güney Kore'nin Devlet Başkanı görevinde bulunan Moon  Jae-in nisan ayında gerçekleştirdikleri tarihi zirve kapsamında Kore Yarımadası'nın nükleer  silahlardan arındırılabilmesi ve 2 ülkenin arasında kalıcı bir barışın sağlanmasının yanında karşılıklı bir şekilde refahı arttırabilecek kalkınma projeleri yürütülmesi hususunda  mutabakata varmışlardı.

Eylül ayı içerisinde 2. defa bir zirvede bir araya gelmiş olan liderler 2 ülkenin  arasında sınır aşırı  bir demir yolunun yanı sıra kara yolu ağları kurulabilmesi, projeler amacıyla sene  sonuna kadarda temel atma töreni yapılması hususunda uzlaşmaya varmıştı.

Her 2 ülke içerisinden de yetkililer Birleşmiş Milletler yaptırımlarının çıkartmış olduğu engellere  karşın çalışmalarını devam ettirmişti. Ülkeler ayrıca 18 günlük fizibilite çalışması amacıyla  Birleşmiş Milletler'den özel  bir izin almıştı.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.