Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski "Putin öldü" ifadesini kullandı!

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski kameralar karşısına geçerek Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin'in hastalık nedeniyle hayatını kaybetti, yerine dublör kullanıldığını iddia etti.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski "Putin öldü" ifadesini kullandı!

Yaklaşık olarak 1 yıldır devam eden Rusya Ukrayna savaşında siviller ve askerler ölmeye devam ediyor. İki ülke yetkilileri arasında gerçekleştirilen söz düelloları hız kesmeden devam ederken kameralar karşısına geçen Ukrayna Devlet Başkanı'ndan çok konuşulacak açıklama geldi. 

Dünya Ekonomik Forumu'nda liderlere seslenen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, kanser hastalığından dolayı uzun süredir tedavi gören Rusya Devlet Başkanı Putin'in hastalıktan dolayı ölmüş olabileceğini aktardı. 

Zelenski yaptığı açıklamada "Kiminle ne hakkında konuşacağımı tam olarak bilemiyorum. Bazen yeşil ekran kullanan Rusya Devlet Başkanı'nın aslında doğru kişi olduğundan emin değilim. Hayatta olduğunu, kararları onun verdiğini ya da verdirdiğini tam olarak anlayamıyorum" ifadelerini kullandı. 

Konuşmasını sürdüren Ukrayna Devlet Başkanı Ruslarla savaşmalarına devam etmek için silah ve cephane yardımına ihtiyaçları olduğunu ve Rusya'ya ağır yaptırımlarda bulunmaları istedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski tarafından yapılan açıklamalar dünya çapında büyük ses getirirken kullanılan bu ifadeler sonrasında Kremlin'den açıklama gecikmedi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov "Rusya'nın ve Putin'in Ukrayna ve Zelenski için büyük bir problem olduğu açık. Ve açık olarak görülüyor ki Zelenski, psikolojik olarak ne Rusya'nın ne de Putin'in var olmamasını tercih ederdi" ifadelerini kullandı.


Kaynak: Beyaz Haber Ajansı (BHA)

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.