190 Tane öğrenci için tam burs

TED'e ait olan tam eğitim bursu sınavı amacıyla başvurular 24 Aralık tarihi içerisinde başladı. 

190 Tane öğrenci için tam burs


TED'e ait olan tam eğitim bursu sınavı amacıyla başvurular 24 Aralık tarihi içerisinde başladı. 

30 Mart tarihi içerisinde Türk Eğitim Derneği (TED) Okulları'nın yer aldığı 35 ilde gerçekleştirilecek olduğu açıklanan '‘tam eğitim bursu sınavı’'yla alakalı olarak başvuru süreci 24 Aralık 2018 tarihinde başladı. Başvurular  ise 9 Mart 2019 tarihine kadarki süre içerisinde TED'in resmi adresinden gerçekleştirilebilecek. Sınav içerisinde başarı göstermiş olan maddi olanakları kısıtlı, lakin akademik açıdan başarılı  durumdaki 190 tane öğrenci ortaokuldan başlayıp burs dahilinde TED Okulları içerisinde eğitim almış olacak.

Burs almak için hak kazanmış olan öğrencilerin eğitim ücretleri, kitap ve kırtasiye, okul kıyafeti konusundaki giderleri, yemek ve servis ücretlerinin yanı sıra yatılı eğitim alması durumunda pansiyon giderleri de burs dahilinde karşılanmış olacak. Ayrıca öğrenciler için cep harçlığı da verilmiş olacak.

Bursluluk sınavı için herkes başvuruda bulunamıyor. Bunun amacıyla adayın 2018 ila 2019 öğretim senesinde 4, 5 veyahut 8’inci sınıfa devam etmekte olması gerekli. 5 ile 8. sınıftaki öğrencilerinin, bitirmiş oldukları sınıfa ait sene sonu karnesindeki sene sonu başarı ortalamasının  ise 85 ve üstünde olması beklenmekte. Ailesinin  ise aylık toplamdaki gelirinin 4.500 Türk Lirası tutarından düşük olması ve de  ekonomik koşullarından dolayı maddi bir desteğe ihtiyaç duyması da şartların arasında yer alıyor.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.