350.000 Tane öğrencinin tüm başarıları izleme altına alındı

Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, bakanlık görevlileri olarak 2023 Eğitim Vizyonu içerisinde, seçilecek sınıf düzeylerinde herhangi bir şekilde notlandırma olmadan ‘'Öğrenci Başarı İzleme Araştırması’'nın yapılmasını hedef şeklinde koyulmuş olduğunu ifade etti.

350.000 Tane öğrencinin tüm başarıları izleme altına alındı


Milli Eğitim Bakanı görevinde bulunan Ziya Selçuk, bakanlık görevlileri olarak 2023 Eğitim Vizyonu içerisinde, seçilecek sınıf düzeylerinde herhangi bir şekilde notlandırma olmadan ‘'Öğrenci Başarı İzleme Araştırması’'nın yapılmasını hedef şeklinde koyulmuş olduğunu ifade etti. Selçuk ayrıca, nisan ayı içerisinde 81 farklı ilde 4 ile birlikte 7 ve de 10. sınıf düzeylerinde Türkçe ile birlikte  matematik ve de fen bilimleri dersleriyle alakalı ilk kez gerçekleştirilen öğrenci başarı izleme araştırmasını bitirdiklerini de ifade ederek; ''Araştırmalar, 2.865  tane okulda ve yaklaşık olarak 350.000 tane öğrenciyi kapsayabilecek bir şekilde yapıldı. MEB görevlileri olarak nisan ayı içerisinde 81 tane ilde 4 ile birlikte 7 ve 10. sınıf düzeylerinde Türkçe ile beraber matematik ve de fen bilimleri dersleriyle alakalı ilk öğrenci başarı izleme araştırmasını bitirdik'' ifadeleriyle konuştu.

Bakan görevinde bulunan Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu içerisinde ifade edilen öğrenci başarılarını izleme araştırmasına yönelik çalışmaların tamamen taahhüt edilmiş olduğu gibi bitirildiğini ve bu ay içerisinde ilk izleme araştırmasını yapmış olduklarını da söyledi. 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.