Bu illerde okullar 31 Ağustos tarihinde açılmayabilir

Koronavirüsle alakalı normalleşme planıyla beraber milyonlarca sayıdaki velinin yanı sıra öğrenci 31 Ağustos tarihi içerisinde okulların nasıl açılacak olduğunu merak etmeye başladı.

Bu illerde okullar 31 Ağustos tarihinde açılmayabilir


Koronavirüsle alakalı normalleşme planıyla beraber milyonlarca sayıdaki velinin yanı sıra öğrenci 31 Ağustos tarihi içerisinde okulların nasıl açılacak olduğunu merak etmeye başladı. Okullarla alakalı açıklanan planlara bakılırsa her ille ilgili olarak okulların açılış tarihleri değişik olabileceği konuşmaları yapılırken, özel okullarla alakalı olarak özel bir heyetin gelecek salı gününde Ankara ili içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) bir toplantıya katılacak olduğu bilgisine ulaşıldı. Diğer taraftan vaka artışı yüksek seviyede bulunan Malatya ilinin yanı sıra Şanlıurfa ili ile birlikte Gaziantep ili, Konya ili ve ayrıca Ankara ilinde okulların eğitim ve öğretime açılmaması gündeme gelmiş durumda.. Sözcü gazetesinden Sultan Uçar'ın yapmış olduğu habere bakılırsa, ilk ve de orta derece yer alan okulların 31 Ağustos tarihi içerisinde açılmasıyla alakalı genelge gönderilmiş olsa da koronavirüsün seyrine bakılarak tamamen esnek  bir şekilde hareket edilmesinin gerekli olduğu ve  aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından alınan kararlar da işaret edilmekte.

Ankara ilinden elde edilmiş olan bilgilere bakılırsa; okulların açılışıyla ilgili olarak özel okullar içerisinde 15 Ağustos ila 17 Ağustos tarihi içerisinde, devlet okulları içerisinde de 31 Ağustos tarihi bütün Türkiye'yle ilgili olarak bir açılış günü şeklinde beklenilmemesi gerekli. Okullar her il içerisinde ve hatta her hatta ilçe içerisinde değişik bir takvimde açılacak olabilir. Yetki hususunda bütün yetki ortalama bir şekilde iki ay öncesinde illerde valiliklerin yanı sıra sağlık kurullarına verilmiş durumda.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.