Kodlamayı okuma ve yazma öğrenmeden önce öğreniyorlar

Ağrı Valiliği tarafından 2017 senesi içerisinde başlatılmış olan '‘Kodla Ağrı’' isimli proje kapsamında, sırasıyla ilk ile birlikte orta ve de lise düzeyinde eğitim görmekte bulunan öğrencilere kodlamanın yanı sıra robotik eğitimleri de verildi.

Kodlamayı okuma ve yazma öğrenmeden önce öğreniyorlar


Ağrı Valiliği tarafından 2017 senesi içerisinde başlatılmış olan '‘Kodla Ağrı’' isimli proje kapsamında, sırasıyla ilk ile birlikte orta ve de lise düzeyinde eğitim görmekte bulunan öğrencilere kodlamanın yanı sıra robotik eğitimleri de verildi. İlin tamamında yaklaşık olarak 53.000 tane öğrencinin almış olduğu kodlama eğitiminin son aşamasına geçmiş olan valilik, anaokulları içerisinde eğitim görmekte bulunan 13.908 tane öğrenciyi de kodlama eğitimi içerisine dahil etti.

Vali görevinde bulunan Süleyman Elban ise, '‘Kodla Ağrı’' isimli projeye 1 Kasım 2017 tarihi içerisinde başlamış olduklarını da anlatıp, o tarihe kadar il içerisinde kodlama eğitimi almış hiç bir tane öğrenci olmadığını ifade etti. Ana sınıfından tutunda 12. sınıfa kadar mecburi eğitim dahilinde yer alan bütün öğrencilere kodlama eğitimi vermeyi talep ettiklerini, il içerisinde eğitim görmekte bulunan yaklaşık  olarak 13.900 tane ana sınıfı öğrencisini de bu  projeye dahil etmiş olduklarını ifade eden Elban sonrasında ise; ''Okuma ve yazmayı öğrenmeden daha öncesinde kodlama yazmayı öğretme konusunda bir karar verdik. İlimiz içerisinde şu anda tam 13.900 tane seviyelerindeki anaokulunda yer alan yavrumuz daha okuma yazma öğrenmeden öncesinde kodlama öğrenmekte. Bunlar ile birlikte toplam kodlama eğitimi almış olan öğrenci sayımız tam olarak  65.900 seviyelerine yaklaştı'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.