Lisansüstü öğrenim için 865 tane öğrenci yurtdışına çıkacak

YLSY dahilinde 202 tane üniversiteden seçilmiş olan 865 tane öğrenci, MEB bursu ile birlikte yurtdışında lisansüstü öğrenim görmül olacak.

Lisansüstü öğrenim için 865 tane öğrenci yurtdışına çıkacak


YLSY dahilinde 202 tane üniversiteden seçilmiş olan 865 tane öğrenci, MEB bursu ile birlikte yurtdışında lisansüstü öğrenim görmül olacak.

Yurt Dışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Amacıyla Gönderilecek Adayları Seçme ile Yerleştirme (YLSY) sınavı dahilinde belirlenmiş olan öğrencilere özel olarak yaşama geçirilmiş olan '‘Yurt Dışındaki Lisansüstü Öğrenim Bursunu Kazanan Öğrencilere Yönelik Bilgilendirme ile Uyum Programı’, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Şura Salonu içerisinde resmen başladı.

Milli Eğitimin Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Mustafa Safran, ''Yurtdışında lisansüstü bir eğitim alma konusunda hak kazanmış olan sizleri, üniversitelerinden en yüksek başarılar ile mezun olmayı başaran ve ALES'ten yüksek bir puan almış durumdaki kimlikli, kişilikli ve öz güveni yüksek durumdaki öğrenciler şeklinde seçtik'' ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerden  ise bu açıdan çok büyük beklentileri yer aldığını ifade eden Safran, Türkiye'nin daha nitelikli ve kaliteli durumdaki  insan gücüne ihtiyacı bulunduğunu ifade etti. Lisansüstü eğitim alınmaya başlanacak alanların '‘özellikli alanlar’' durumda bulunduğunu ifade eden Safran, şu şekilde konuştu; ''Türkiye içerisinde gelecek dönemlerde bu alan içinde yetişmiş veyahut yetişecek durumda bulunan sizlere fazlasıyla ihtiyacımız bulunacak. Milli Eğitim Bakanlığı olarak bizler eğitim sistemi üstünde ciddi bir paradigma değişikliklerine gitmiş olacağız. Şimdiye kadarki zamanda pek çok hususta şikayet edilmiş olan eğitim öğretimde meydana gelen sıkıntılar ve eksiklikler neler ise bunların üstesinden gelebilmek amacıyla çok geniş bir paydaş grubu çalışması ile beraber yeni değişimlerle birlikte çok daha önemli gelişmelere Bakanlığımızı hazırlamayı istemekteyiz. Bu bahsi geçen paradigma değişikliği hususunda en büyük  durumdaki katkıyı da sizlerden beklemekteyiz.''

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.