Öğretmenler için afet eğitimi verilmeye başlanacak

MEB; AFAD ile birlikte Türk Kızılay ve de  JICA işbirliğiyle okullar içerisinde öğretmenlere yönelik olarak online bir şekilde ve de yüz yüze yürütülmeye başlanacak '‘Okul Tabanlı Afet Eğitimleri Projesi’' resmi olarak tanıtıldı.

Öğretmenler için afet eğitimi verilmeye başlanacak


MEB; AFAD ile birlikte Türk Kızılay ve de  JICA işbirliğiyle okullar içerisinde öğretmenlere yönelik olarak online bir şekilde ve de yüz yüze yürütülmeye başlanacak '‘Okul Tabanlı Afet Eğitimleri Projesi’' resmi olarak tanıtıldı. Proje ile birlikte binlerce sayıdaki öğretmenin okullar içerisinde afet eğitimlerini başlatabilmesi de sağlanmış olacak. Japonya'ya gidecek olan öğretmenlerden bazıları da ileri düzeydeki afet eğitim programlarına katılmış olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Başöğretmen Salonu içerisinde  Okul Tabanlı Afet Eğitimi Tanıtımı Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ise, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Mustafa Safran, Öğretmen Yetiştirme ile birlikte Geliştirme Genel Müdürü görevinde bulunan Adnan Boyacı, AFAD Başkanı görevinde bulunan  Mehmet Güllüoğlu, Japonya'nın Uluslararası İşbirliği Ajansının (JICA) temsilcilerinin yanı sıra öğrenciler ve de öğretmenler katılım gerçekleştirdi.

Bakan Yardımcısı görevinde bulunan Safran, Türkiye'nin aslında çok büyük bir deprem kuşağı üzerinde yer almasına karşın afet bilincinin fazlasıyla geç oluşmuş olduğunu ifade etti. Afetler esnasındaki kaybı en aza indirebilmenin bir amaç olduğunu ifade eden Safran sonrasında ise ''Türkiye içerisinde geçtiğimiz 10 ila 15 senede biraz daha aydınlanma çağına girmiş olduk bu açıdan. Dost  durumdaki ülkelerin bu konudaki deneyimleri, Mili Eğitim Bakanlığı'nın eğitimleri Türkiye içerisinde deprem bilincini belirli noktaya getirmiş olduğu konusunda da olumlu bir kanaate sahip durumdayız'' ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.