Okula kar engel oldu

Çanakkale ilinin Gelibolu ile birlikte Biga ilçeleri içerisinde gece saatlerinde başlamış olan kar yağışı etkisini sabaha karşı daha çok arttırdı.

Okula kar engel oldu


Çanakkale ilinin Gelibolu ile birlikte Biga ilçeleri içerisinde gece saatlerinde başlamış olan kar yağışı etkisini sabaha karşı daha çok arttırdı. İlçelerin yüksek kesimlerde yer alan yoğun yağıştan dolayı her 2 İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkezle birlikte bağlı köylerde bütün ilk ve orta dereceli okulların 1 günlük bir süreyle tatil edilmiş olduğunu duyurdu.

Meteorolojinin yetkilileri, Çanakkale'nin tamamında kar yağışı beklenmekte olduğunu da aktarıp vatandaşların hava koşullarına karşı çok daha tedbirli olmaları hususunda da uyardı.

Kar yağışıyla birlikte soğuk hava Trakya bölgesini de etkisi altına almış oldu. Edirne ile birlikte Tekirdağ ilinin 4 tane ilçesinde okullar içerisinde eğitime bugün (çarşamba)lük bir gün  süreyle ara verildi. Kar yağışından dolayı Edirne ilinin Keşan ile birlikte Uzunköprü ve de  İpsala ilçeleri içerisinde de okullar tatil edildi. Diğer taraftan Tekirdağ Valiliği'nden yapılmış olan açıklama içerisinde, kent merkeziyle birlikte ilçelerde dün akşam saatleri itibariyle etkili durumda bulunan kardan dolayı ilk ve orta dereceli durumdaki okulların bugün öğleden sonrayla birlikte yarın tatil edilmiş olduğu da açıkça belirtildi.

Açıklama içerisinde şu ifadeler yer aldı; 
''Meteorolojinin raporları içerisinde de belirtilmiş olduğu gibi olumsuz durumdaki hava şartlarından dolayı bütün ilçelerimiz içerisinde 19 Aralık Çarşamba günü öğleden sonrayla birlikte 20 Aralık Perşembe gününde olmak üzere bütün resmi ve özel durumdaki ilk ve de orta dereceli okullarımız içerisinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Kamu içerisinde görevli durumdaki hamile çalışanlarla birlikte engelli çalışanlar bu tarih içinde izinli sayılacaklardır.''

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.