YKS ile ilgili maraton sona erdi

15 Haziran tarihi içerisinde başlamış olan YKS maratonu artık sona ermiş bir durumda. Adaylar 15 Haziran tarihi içerisinde TYT; 16 Haziran tarihi içerisinde ise AYT ve YDT'ye girmiş oldu.

YKS ile ilgili maraton sona erdi


15 Haziran tarihi içerisinde başlamış olan YKS maratonu artık sona ermiş bir durumda. Adaylar 15 Haziran tarihi içerisinde TYT; 16 Haziran tarihi içerisinde ise AYT ve YDT'ye girmiş oldu. 3 oturum içerisinde yapılmış olan YKS'ye toplam olarak 2 .5 milyon  tane aday katılım gerçekleştirdi.

Yükseköğretim Kurumlarının Sınavı (YKS)'yla alakalı maraton sona ermiş bir durumda. 15 Haziran tarihi içerisinde 2.5 milyon tane adayın ter dökmüş olduğu Temel Yeterlilik Testi’nin (TYT) hemen sonrasında 16 Haziran tarihi içerisinde de yaklaşık olarak 2 milyon tane  aday Alan Yeterlilik Testleri (AYT)'ne girmiş bir durumdayken, 138.000 kişi ise Yabancı Dil Testi’ne (YDT) girmiş oldu.

AYT içerisinde 2 milyon 24.000 tane aday, kendilerine tanınmış olan 180 dakikalık zaman içinde, 40’ar sorudan oluşan ''Türk dili ile edebiyatı - sosyal bilimler-1'' ile birlikte  ''sosyal bilimler-2'' ve  ''matematik'' ile ''fen bilimleri'' testlerini çözmüş oldu.

YKS’nin 3. ve  en son oturumu olarak öne çıkan YDT'de de 137.773  tane aday, kendilerine tanınmış olan 120 dakika içerisinde, Almanca ile birlikte Fransızca, Arapça,   İngilizce ve de Rusça’dan tercih etmiş oldukları bir dilde toplamda 80 tane  soruya cevap verdi.

Sınavlarla ilgili sonuçlar 18 Temmuz tarihi içerisinde açıklanmış olacak. Adaylar ise , ÖSYM’nin duyuracak olduğu takvime ve de kılavuza bakarak tercihlerini yapmış olacak.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.