YÖKDİL için başvuru tarihi resmileşti

10 Mart tarihi içerisine gerçekleştirilecek olan YÖKDİL Sınavı ile ilgili olarak başvurular 30 Ocak tarihi içerisinde başlamış olacak.

YÖKDİL için başvuru tarihi resmileşti


10 Mart tarihi içerisine gerçekleştirilecek olan YÖKDİL Sınavı ile ilgili olarak başvurular 30 Ocak tarihi içerisinde başlamış olacak. 30 tane il içerisinde gerçekleştirilecek olan bu sınava katılmak konusunda isteği bulunan adayların ise  başvurularını, 8 Şubat 2019 tarihine kadarki süre içerisinde elektronik ortam içerisinde bitirmesi gerekli.


6.'si gerçekleştirilecek olan YÖKDİL Sınavı, 10 Mart 2019 Pazar gününde 30 tane il içerisinde toplamda 35  tane sınav merkezi içinde, saatler 14.00’ü gösterirken tek bir oturum şeklinde gerçekleştirilecek. Sınav ile ilgili başvurular ise  30 Ocak 2019 ila 8 Şubat 2019 tarihleri arasında saat 17.00’ye kadarki süre içerisinde elektronik ortamda YÖKDİL'e özel açılan internet adresi üstünden alınmış olacak. Başvuru için son tarih 8 Şubat 2019 tarihi ve saat 17:00 olarak açıklanmış bir durumda. Sınav ise sağlık bilimleri ile birlikte sosyal bilimler ve  fen bilimleri alanları içerisinde; Almanca dili ile birlikte Arapça dili, İngilizce dili ve Fransızca dilinde gerçekleştirilecek.

YÖKDİL Sınavı için yükseköğretim kurumları içerisinde lisansüstü eğitim; DUS, TUS,  EUS ve de doçentlik sınavına başvuruda bulunmayı isteyenler, üniversiteler tarafından akademik kadro başvuruları ve de akademik yükseltmeler konusunda kendilerinden akademik dil yeterliliği konusunda puan istenmekte bulunan adaylar katılım sağlayabilecekler.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.