82 Senelik bir hayal gerçekleşecek

Giresun iliyle ilgili 82 senelik bir hayal olan, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerini birbirlerine bağlayabilecek, 5.900 metrelik uzunluğa sahip 2 tüplü Eğribel Tüneli içerisinde artık sona gelinmiş durumda.

82 Senelik bir hayal gerçekleşecek


Giresun iliyle ilgili 82 senelik bir hayal olan, Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerini birbirlerine bağlayabilecek, 5.900 metrelik uzunluğa sahip 2 tüplü Eğribel Tüneli içerisinde artık sona gelinmiş durumda. Ülkemizin en uzun 3. 2 tüplü tüneli olarak yapımı süren Eğribel'de, ışığın görünmesi için sadece 95 metre kalmış durumda. Tünelin bitirilmesi ile beraber kış aylarında kar ve tipiden dolayı aksamakta olan ulaşım, Eğribel Geçidi üzerinde kolaylaşmış olacak. Geçici bir şekilde durdurulmuş olan tünel inşaatına, 2. ikmal ihalesi yapılıp, kısa zaman içerisinde başlanacak ve kalmış olan işler bitirilerek, trafiğe açılmış olacak.

Rize ili içerisinde ulaşıma açılmış olan 14,3 kilometrelik uzunluğu bulunan Ovit Tüneli'yle Trabzon ili içerisinde yapımı devam ettirilen 14,5 kilometre uzunluğa sahip Zigana Tüneli'nden  hemen sonra ülkemizin en uzun 3. 2 tüplü tüneli olarak tamamlanacak Eğribel'de, sol tüp içerisinde çalışma bitirilirken, sağ tüp içerisindeyse ışığın görünmesine sadece 95 metrelik bir mesafa kaldı. 110 milyon lira tutarına mal olacak tünel içerisinde çalışmalar da geçici bir şekilde durduruldu. Ödeneğin hepsinin kullanılmış olduğu tünel inşaatı kapsamında kalan işler amacıyla Ulaştırma ile Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek 2. ikmal ihalesiyle beraber inşaata, kısa bir zaman sonra tekrardan başlanmış olacak. Tünel inşaatı esnasında kalmış olan 95 metrelik mesafe kazılması yapılacak, mekanik aksamlarla beraber 1.800 metre uzunluğa sahip bağlantı yolları da yapılmış olacak.   

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.