Almanya içerisinde büyük bir kriz

Almanya içerisinde su seviyesi düşmeye başlayan Ren Nehri üzerinden  tankerlerin  dolu bir şekilde geçememesinden dolayı petrol kıtlığı baş göstermeye başladı.

Almanya içerisinde büyük bir kriz


Almanya içerisinde su seviyesi düşmeye başlayan Ren Nehri üzerinden  tankerlerin  dolu bir şekilde geçememesinden dolayı petrol kıtlığı baş göstermeye başladı.

Özellikle de ülkenin en kalabalık eyaletlerinden bir tanesi olan Kuzey Ren Vestfalya ile birlikte Baden-Württemberg ve de Rheinland-Pfalz'de yaşanmakta olan akaryakıt probleminden dolayı çok  fazla sayıda istasyonda hizmet veremez bir duruma gelmiş oldu.

Yağışsız bir geçmiş olan sonbahar sebebiyle ülkenin su taşımacılığı yönünden  can damarı olarak bilinen Ren Nehri üstünden geçmekte olan tankerlerin, su seviyesi çok düşük olduğundan dolayı normaldeki yük kapasitelerinin fazlasıyla altında bir petrol ile gaz taşıyabilmekte olduğu  belirtildi.

Akaryakıt konusunda yaşanmakta olan kıtlı sebebi ile fiyatların da artmakta olduğu bilgisi verildi.

Senede yaklaşık olarak 200 milyon ton kadar bir yük taşıması yapılan Ren Nehri üzerinde, geçtiğimiz günler içerisinde Köln kentinin yakınlarında 3 tane yük gemisi düşük durumdaki su seviyesi sebebiyle karaya oturmuş ve çok uzun  uğraşlar sonrasında anca kurtarılabilmişti.

Petrol konusundaki darboğazını aşabilmek amacıyla Kuzey Ren Vestfalya'nın eyalet hükümeti,  hafta sonlarında ağır tonaja sahip durumdaki kamyonetlerin trafiğe çıkma konusundaki yasağı yumuşatma konusunda bir karar alarak  petrol taşımakta olan araçlar için trafiğe çıkma konusunda bir izin vermekte olduğunu resmi bir şekilde duyurmuştu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.