Borsa'dan günün ilk yarısı içerisinde yükselme eğilimi

Borsa İstanbul içerisinde BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını %1,49 oranında bir artış ile 94.389,37 puanda bitirdi.

Borsa'dan günün ilk yarısı içerisinde yükselme eğilimi


Borsa İstanbul içerisinde BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını %1,49 oranında bir artış ile 94.389,37 puanda bitirdi.

Günün ilk yarısı içerisinde BIST 100 endeksi, daha önceki kapanışa bakıldığında 1.386,10 puanlık bir artış gösterirken, toplamdaki işlem hacmi ise 3,4 milyar lira seviyesinde gerçekleşmiş oldu. İlk yarı içerisinde bankacılık endeksi %2,85 oranında, holding endeksi ise %1,83  oranında bir değer kazanmış oldu. Sektör endekslerinin arasında en çok kazandırmış olan ise %3,57 seviyesiyle iletişim, en fazla gerilemiş olansa %0,83 oranıyla madencilik olarak öne çıktı.

Avrupa borsaları içerisindeki değer kazançları ve de döviz kurlarında meydana gelen gerilemelerden bulmuş olduğu destekle alış ağırlıklı olan bir seyir izlemekte bulunan Borsa İstanbul içerisinde BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında bakıldığında 94.000 ila 94.500 bandı üzerinde dengelendi.

Analistler ise, öğleden sonrasında yurt içerisinde reel kesimin güven endeksi ile kapasite kullanımı oranı, yurt dışında da Rusya ile Ukrayna arasında yaşanmış olan gerilime yönelik haber ve açıklamaların takip edilecek olduğunu açık bir şekilde bildirdi.

Döviz kurları içerisindeki düşüşlerin özellikle de banka pay piyasalarında yer alan alımları desteklemekte olduğunu da ifade etmiş olan analistler, teknik yönden BIST 100 endeksi üzerinde 92.500 puanın bir destek, 95.000 ila 95.500 bandının ise direnç bölgesi şeklinde bulunduğunu kaydetti.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.