Ekim ayında dış ticarette açık verdiler

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat)'nin, Avrupa Birliği ile Avro Bölgesi'nin ekim ayındaki uluslararası ticaret verilerini paylaştı.

Ekim ayında dış ticarette açık verdiler


Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat)'nin, Avrupa Birliği ile Avro Bölgesi'nin ekim ayındaki uluslararası ticaret verilerini paylaştı.

Buna bakılırsa; Avrupa Birliği, ekim ayı içerisinde 180,7 milyar euro tutarında ihracat, 188,4 milyar euro tutarında ithalat yaparak, 7,7 milyar euro ise dış ticaret açığı vermiş oldu. Avrupa Birliği'nin ihracatı bu senenin ekim ayı içerisinde 2017 senesinin aynı dönemine bakılırsa %13,4, ithalatı ise %16,8 oranında yükseldi.

Avro Bölgesi içerisinde de ekim ayında ihracat 209,7 milyar euro, ithalat ise 195,8 milyar euro seviyelerinde gerçekleşti. Böylelikle Avro Bölgesi içerisinde ekim ayında tam tamına 13,9 milyar euro tutarında dış ticaret fazlası kayıt edildi.

Avro Bölgesi'nin ihracatı  ise ekim ayı içerisinde geçtiğimiz  senenin aynı dönemine bakıldığında %11,4, ithalatı ise %14,8 oranında artış gösterdi. Senenin 10 ayı içerisinde Avro Bölgesi'nin toplamdaki ihracatı geçtiğimiz senenin aynı dönemine bakıldığında %4,4 oranında artıp 1 trilyon 896 milyar euro, ithalatı da %6,9 oranında yükselip 1 trilyon 740 milyar euro seviyesinde gerçekleşmiş oldu. Böylelikle Avro Bölgesi, bahsi geçen bu dönem içerisinde 156 milyar euro tutarında bir ticaret fazlasını verdi.

Aynı dönem içerisinde Avrupa Birliği'nin toplamdaki ihracatı geçtiğimiz senenin ocak ila ekim dönemine bakıldığında %5 oranında yükselip 1 trilyon 627,9 milyar euro tutarına, ithalatı ise %6,7 artıp 1 trilyon 650,3 milyar euro tutarına ulaştı. Avrupa Birliği, ocak ila ekim dönemi içerisinde 22,4 milyar euroluk bir ticaret açığı vermiş oldu.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.