Emekliler için çifte bir zam

Emeklilerin ocak ayı içerisinde alacak olduğu maaşlarla beraber ilave ödemeleri de artmış olacak. Öte yandan memur emeklileriyle ilgili olarak enflasyon farkı da kesinleşmiş oldu.

Emekliler için çifte bir zam


Emeklilerin ocak ayı içerisinde alacak olduğu maaşlarla beraber ilave ödemeleri de artmış olacak. Öte yandan memur emeklileriyle ilgili olarak enflasyon farkı da kesinleşmiş oldu. 5 aylık enflasyona bakılığında fark %7.14 seviyesinde olacak.

Ocak ayı yaklaşmaya başlamışken; emeklilerin gözleri de zam oranına çevrilmiş durumda. 2018 senesinin 6 aylık dönemi içerisinde gerçekleşmiş olan enflasyon, SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin zam oranlarını göstermiş olacak. Bu ise 3 Ocak tarihi içerisinde kesinleşecek. Posta tarafından yapılmış olan habere bakılırsa 5 aylık enflasyona bakıldığında; temmuz ila kasım enflasyonu %10.64 oranında çıkmış oldu. Yani 5 aylık süreç içerisindeki enflasyona bakıldığında, SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin ocak ayında alacakları zammı %10.64 şeklinde görünmekte. Zam oranlarının belli olması amacıyla yalnızca tek bir veri kalmış durumda. Aralık ayındaki enflasyonuna göre bu oran artış gösterecek veyahut azalacak.

Bu sonuçlara bakıldığında emeklilerin almakta olduğu ilave ödeme miktarında da bir artış yaşanmış olacak. Maaşın %4'lük bir kısmı şeklinde verilmekte olan ilave ödeme maaş yükselmeye başladıkça değişiklik göstermiş olacak. Örnek olarak 2.000 lira tutarında bir maaş almakta olan emeklinin ilave ödemesi 80 lira tutarında hesaplanmakta ve bu emeklimize ise 2.080 lira tutarında bir maaş ödemesi yapılıyor. Emekliye %10.64 oranında zam yapıldığı zaman maaşı  da 2.212,80 lira tutarına çıkmış olacak. Böylelikle ilave ödemesi de 88 lira 55 kuruş tutarında bulunacak ve bankaya 2.301 lira 35 kuruş tutarında bir maaş yatırılacak.

 

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.