Tekrar ortaya çıkmaya başladılar

Edirne ili içerisinde, ücretli poşet uygulamasına geçilmeye başlamasının sonrasında Roman asıllı vatandaşların kaybolmaya yüz tutmuş olan sepetleri, tekrardan gün ışığına çıkmaya başladı.

Tekrar ortaya çıkmaya başladılar


Edirne ili içerisinde, ücretli poşet uygulamasına geçilmeye başlamasının sonrasında Roman asıllı vatandaşların kaybolmaya yüz tutmuş olan sepetleri, tekrardan gün ışığına çıkmaya başladı. Roman vatandaşların el emekleriyle yapmakta olduğu sepetler, vatandaşlar tarafından alışverişlerde kullanılmaya başlanmış oldu.

Ücretli poşet uygulamasına geçilmiş olmasının hemen sonrasında Edirne ili içerisinde kaybolan mesleklerin arasında yerini alan sepetçilik tekrardan yaşam bulmuş oldu. Roman vatandaşlar tarafından kamıştan örülerek yapılan bu sepetler, son günler içerisinde çok büyük bir ilgi görmeye başlamış durumda.

Ebatına bakılarak 30 Türk Lirası tutarına kadar alıcı bulmakta olan sepetle alışverişe esnaflarda destek vermekte. Edirne Tanıtım ile Tava Ciğer Kalite Koruma Derneğinin Başkanı  görevinde bulunan Bahri Dinar, alışverişlerini sepet ile yapmakta olduklarını ifade ederek, bunun sayesinde çevre kirliliğinin önlenmekte olduğunu da ifade etti.

Sepetle birlikte pazar alışverişine gitmekte olan emekli Ayşe Tunalı ise poşetin para ile satılmaya başlamasının çevre kirliliğini önlemekte olduğunu açıkça ifade ederek, ''Paralı durumdaki poşet uygulamasını çok yerinde  bir karar olarak buluyorum. Poşetlerin para ile satılmasından hemen sonra çevrede yer alan poşetlerin azalmakta olduğunu gördük. Ben de eski zamanlarda olduğu gibi çarşı ve pazar alışverişimi poşet kullanarak değil sepet ve de bezden torbalar kullanarak yapmaktayım'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.