Ucuz internet konusunda zaman uzayacak

Bu zamana kadarki zaman içerisinde yaklaşık olarak  860.000 taneye yakın aileye sunulmuş olan 29 lira 90 kuruş tutarındaki bedelle genişbant internet hizmetlerinin zamanı uzatılmış bir durumda.

Ucuz internet konusunda zaman uzayacak


Bu zamana kadarki zaman içerisinde yaklaşık olarak  860.000 taneye yakın aileye sunulmuş olan 29 lira 90 kuruş tutarındaki bedelle genişbant internet hizmetlerinin zamanı uzatılmış bir durumda. Kampanyanın uzatılmış olmasına yönelik istek Bilgi Teknolojileri ile iletişim Kurumu Başkanlığı'na iletilmiş bir durumda.

Sabah gazetesinden Hazal Ateş tarafından yapılmış olan habere bakılırsa, kampanya zamanının 30 Eylül tarihine uzatılması konusunda bir öngörü var. BTK geçmiş olduğumuz sene içerisinde %74,5 seviyesinde bulunan mobil geniş bant abonelerinin yoğunluğu 2023 senesi içerisinde %100'e çıkartma konusunda hedef varken, %3,4 seviyelerinde bulunan fiber geniş bant abonelikleri ise  %11,5 seviyesine kadar ulaşmış olacak. Kadınların internet kullanma oranlarını ise %65,5 seviyelerinden %90 seviyelerine kadar ulaşmış olacak.

Ucuz internetle alakalı kampanyalara yönelik olarak milletvekillerinin sormuş olduğu sorularını cevaplamış olan Ulaştırma Bakanı görevinde bulunan Cahit Turhan, Türk Telekom şirketi tarafından gerçekleştirilen ''İnternet Bizden Kampanyaları'' konusunda dikkat çekmiş olacak; ''Bu zamana  kadarki dönem içerisinde internet hizmeti almamış olan ya da en az 3 ay öncesinde internet hizmetlerini iptal ettirmiş durumdaki yaklaşık 2 milyon  tane haneye internet sağlayabilme konusunda bir hedefi var. Nisan 2019 tarihinden itibaren bu söz konusu haktan 854.000 tane hane faydalandı'' ifadelerine yer verdi.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.