Varili 59,47 dolar tutarından satılıyor

Brent petrolün varil satışı tutarı uluslararası piyasalar içerisinde 59.47 dolar tutarından işlem görmekte.

Varili 59,47 dolar tutarından satılıyor


Brent petrolün varil satışı tutarı uluslararası piyasalar içerisinde 59.47 dolar tutarından işlem görmekte.

Dün 61.39 dolar tutarından güne başlamış olan ve gün içerisinde 62.02 dolar tutarına kadar çıkmış olan Brent petrolün varilinin fiyatı, bu sabah saatlerinde 59.96 dolar tutarından açıldı. Brent petrolün varilinin satış fiyatı saat 09:23 itibari ile %0.81 düşüş göstererek 59.47 dolar tutarından işlem görmeye başlamış oldu. Aynı dakikalar içerisinde Batı Teksas çeşidindeki (WTI) ham petrolün varil fiyatı da 50.93 dolar tutarından bir alıcı buldu.

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ile Suudi Arabistan'ın ham petrolü üretim miktarlarının rekor seviyelere ulaşmış olmasıyla küresel petrol piyasası içerisinde arz fazlası oluşmaya başlamış ve fiyatlar 60 dolar tutarına kadar inmişti.

Dün ise Viyana'da başlamış olan Petrol İhraç Etmekte Olan Ülkeler Örgütünün (OPEC) 175. olağan toplantısı kapsamında da günlük 1 - 1.5 milyon varillik bir üretim kısıntısı kararı alınacak olduğuna yönelik güçlü beklenti fiyatları çok daha fazla geriletti. İlk sırada Rusya olmak üzre, bugünde OPEC dışındaki ülkelerin de katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan toplantıdan sonra üretim kısıntısı seviyelerinin netleşmesi beklenmekte.

Brent petrol içerisinde, teknik bir şekilde 59.71 ila 59.76 dolar aralıklarının direnç, 59.21 ila 59.46 dolar  tutarındaki aralığının destek bölgesi şeklinde izlenebilecek olduğu belirtilmekte.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.