2 Tane dağcının üstüne çığ düştüğü açıklandı

Niğde ilinin Çamardı ilçesi içerisinde Aladağlar'da tırmanış gerçekleştiren 2 tane dağcıdan bir tanesinin çığ altında kalmış olduğu bildirildi.

2 Tane dağcının üstüne çığ düştüğü açıklandı


Niğde ilinin Çamardı ilçesi içerisinde Aladağlar'da tırmanış gerçekleştiren 2 tane dağcıdan bir tanesinin çığ altında kalmış olduğu bildirildi.

Alınmış olan bilgiye bakılır ise, Aladağlar içerisinde yer alan Eznevit bölgesinde tırmanış gerçekleştiren 2  tane dağcıdan bir tanesi çığ altında kaldı.

Olayın gerçekleştiği yere AFAD ile birlikte UMKE ve de sağlık ekiplerinin yönlendirildiği açıklandı. Kurtarma çalışmalarıyla ilgili olarak Adana ilinden askeri bir helikopter çağrılmış olduğu  ifade edildi. Niğde Valiliği tarafından yapılmış olan açıklama içerisinde, Çamardı ilçesinde yer alan Çukurbağ köyünün  Eznevit bölgesinden 112 ihbar hattını aramış olan vatandaşların, Aladağlar içerisinde çığ  düşmesi sonrasında 1 kişinin çığ altında kalmış olduğu ihbarının sonrasında bölgeye JAK ile birlikte AFAD ve de UMKE ekiplerinin yönlendirildiği ifade edildi.

Açıklama içerisinde, ekiplerin kurtarma ile ilgili çalışmalara başlamış oldukları ifade edildi. AKUT'un Niğde Basın Sözcüsü görevinde bulunan Cavit Ünlü ise gazetecilere yapmış olduğu  açıklama içerisinde, saatler 16:00 civarlarındayken 2 kişinin dağda mahsur kalmış olduğu ihbarının  yapıldığını ifade edip; ''İhbar esnasında birinin düşmüş olduğu ve çığ altında kalmış olduğundan  söz edildi. Helikopterin bölgeye gelmesini beklemekteyiz. Helikopter geldiği zaman 4 ila 5 kişilik bir ekiple hareket edeceğiz. İlk önce sağ durumdaki Hilal'i bulup, ondan sonrasında ise düşmüş olan  arkadaşın yanına ulaşmaya çalışacağız.'' ifadelerine yer verdi.

Ünlü ayrıca, kadın olan dağcının sağlık halinin iyi olduğunu, erkek durumdaki dağcının  durumuyla ilgili olarakta bilgilerinin yer almadığını belirtti.

İlgili Galeriler
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.